26/11/12



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΞΕΡΟΛΑΚΚΑ


       Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα σε βάρος συναδέλφου έγινε σήμερα το μεσημέρι στο  εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Ξερόλακκα. Συνάδελφος έχασε το χέρι του την ώρα που εργαζόταν.
Επανειλημμένως, οι εργαζόμενοι στην ανακύκλωση και το Κλαδικό Συνδικάτο εργαζομένων στους ΟΤΑ,  είχαν καταγγείλει την εντατικοποίηση της εργασίας στο συγκεκριμένο χώρο, τις άθλιες συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας με ανακοινώσεις, κινητοποιήσεις και στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Το κυνήγι του όλο και μεγαλύτερου κέρδους από τους ιδιώτες δεν υπολογίζει τις ανθρώπινες ζωές και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το εργοστάσιο και η ανακύκλωση των απορριμμάτων έχει εκχωρηθεί σε ιδιώτες από το Δήμο της Πάτρας.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Χρειάζεται οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της προστασίας των ζωών μας και της υγείας μας.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του συναδέλφου.
Απαιτούμε να διερευνηθούν εδώ και τώρα οι συνθήκες και οι αιτίες του ατυχήματος και να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες στους υπεύθυνους. Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή παραπέρα ατυχημάτων, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
  
Πάτρα, 26 Νοέμβρη 2012
Η διοίκηση του Συνδικάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας