10/12/12



ΔΑΣ- ΟΤΑ Νομού Αχαΐας
(ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ)

Εργαζόμενοι στο δήμο Πατρέων.
Επειδή εμείς δεν συμφωνούμε με κινητοποιήσεις για εντυπώσεις, που μετατρέπουν τους αγώνες σε show πεζοδρομίου . Που λειτουργούν σαν  ντουφεκιές με άσφαιρα πυρά εκφυλίζοντας τους αγώνες εξουδετερώνοντας την δύναμη του κλάδου και της  τάξης μας . Που δίνουν αγωνιστικό άλλοθι σε ηγεσίες και παρατάξεις που χρόνια στήριζαν το σύστημα. Που υπηρετώντας και πάλι το σύστημα αυτές οι δυνάμεις δίνουν  περιεχόμενο στους αγώνες που είναι άδειο πουκάμισο, που κρύβουν τις αιτίες της πρωτοφανούς επίθεσης , και μας οδηγούν σε ήττα.
Που  σκόπιμα δεν απαντούν στα ιδεολογήματα της κυβέρνησης ότι τα δολοφονικά μέτρα παίρνονται  δήθεν για το χρέος, που εντωμεταξύ μεγαλώνει. Που κρύβουν το ρόλο της ΕΕ για να μην στραφεί η οργή των εργαζομένων εναντίον της αφού αυτές οι δυνάμεις προσκυνούν τα θεσμικά όργανα του συστήματος . Που κάνουν ότι δεν βλέπουν ότι οι πολιτικές οδοστρωτήρας στη ζωή μας παίρνονται για την ενίσχυση της κερδοφορίας, και  για να σωθεί το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που είναι σε κρίση και οι μεγάλες επιχειρήσεις.
Η γραμμή πάλης, το περιεχόμενο των αγώνων, οι μορφές πάλης (καταλήψεις) που έχει χαράξει αυτή η ηγεσία , αυτές οι παρατάξεις, είναι συνταγή ήττας .  Που εξαντλούνται σε μορφές που μας εκθέτουν και δεν είναι αποτελεσματικές αν και κάνουν πολύ ντόρο.
Που εκφυλίζουν τους αγώνες (απεργίες χωρίς απεργούς , καταλήψεις χωρίς κατάληψη) που μαθαίνουν τους εργαζόμενους να μην αγωνίζονται με αίσθημα αυτοθυσίας αλλά τους βάζουν μπροστά στην απεργία να σκέφτονται  το μεροκάματο (αυτό έκαναν πάντα ) .
Σήμερα επειδή αυτές οι ηγεσίες δεν πιστεύουν και δεν θέλουν τους πραγματικούς αγώνες, τους φοβούνται. Δεν θέλουν να σηκωθούν οι εργαζόμενοι ένα μπόι ψηλά, αγωνιζόμενοι και με την δύναμη τους να ανατρέψουν αυτές τις άθλιες πολιτικές.
Που  έφθασαν στο σημείο για να συντηρούν την κινητοποίηση   να ζητούν συνεχώς από το δημοτικό συμβούλιο να κλείνει το Δήμο (όχι εμείς που μας απολύουν). Εμείς που  μας απολύουν θα αγωνιζόμαστε ….πίσω από τους δημάρχους (που τους ραντίσανε και με κόλλυβα γιατί είναι ξεπουλημένοι )  και ταυτόχρονα θα  παίρνουμε και  τα  μεροκάματα της κινητοποίησης  γιατί …αυτές οι παρατάξεις  είναι  αντίθετες σε κινητοποιήσεις απεργιακές …γιατί έχουν…. κόστος, όπως λένε, (δημοτικός σύμβουλος χλευάζοντας αυτές τις κινητοποιήσεις πρότεινε να δοθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα τα μεροκάματα).
Με τέτοιους αγώνες αυτές οι παρατάξεις παραμυθιάζουν ότι θα νικήσουν!!!!
Για όλα αυτά  ανοιχτά  πλέον διαχωρίζουμε την θέση μας από τις μορφές  το περιεχόμενο και το πνεύμα που καλλιεργούν  οι παρατάξεις του ΣΕΑΜ (ΣΥΡΙΖΑ) και της ΠΑΣΚΕ που έφθασαν στο σημείο πλέον σε διαρκές πραξικόπημα να καταργήσουν πλήρως διοικητικά συμβούλια συνελεύσεις εργαζομένων και να βγάζουν ψηφίσματα, ανακοινώσεις, αφίσες χωρίς να ενημερώνουν κανένα. Να κάνουν συσκέψεις φορέων για συλλαλητήρια με επιλογή ποιους  φορείς θα καλέσουμε. Που έφθασαν στο σημείο να χρησιμοποιούν τις υπογραφές των σωματείων χωρίς να ρωτούν και χωρίς καμία ντροπή παρά τις διαμαρτυρίες τους.
Σήμερα που όλα δείχνουν ότι αυτή η ηγεσία παίζει το πολιτικό παιχνίδι φθοράς της κυβέρνησης αλλά όχι της πολιτικής της κυβέρνησης για εναλλαγή κομμάτων στην εξουσία, για να απορροφάται και να αποπροσανατολίζεται η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση .
Σήμερα που ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις έχει φθάσει σε κρίσιμο σημείο είναι απαραίτητο οι εργαζόμενοι να πάρουμε την τύχη του αγώνα στα χέρια μας.
Να τον οργανώσουμε και να τον προσανατολίσουμε σωστά και με σωστό περιεχόμενο ,με πνεύμα αυτοθυσίας , με σωστή ηγεσία για να τον οδηγήσουμε σε νίκη.
ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

10/12/12


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας