30/10/12


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η δημοτική αρχή του Δήμου της Πάτρας που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και την  ΔΗΜ.ΑΡ δίνει χείρα βοηθείας στους καπιταλιστές με χρυσοφόρες επενδύσεις – επιδοτήσεις στον βωμό της ανάπτυξης, μετατρέπουν την ζωή μας σε κόλαση. Σφαγιάζονται τα δικαιώματα και οι καταχτήσεις των εργαζομένων. Δεν αφήνουν χώρο πλέον για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς.  Την ανακύκλωση στην Πάτρα, (στην Ξερόλακκα) την έχουν παραδώσει στην  εταιρία alfa-green εδώ και πολλά χρόνια.  Οι 50 εργαζόμενοι δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες, με άθλιους μισθούς σε δύο βάρδιες, σε ανθυγιεινό περιβάλλον, χωρίς τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας. Δεν τους έχουν καταβληθεί επιδόματα αδείας του 2012, τριετίες, υπερωρίες από το 2010. Ο εργολάβος κατά καιρούς προβαίνει και σε απολύσεις εργαζομένων που τολμούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
 Όλα  αυτά συμβαίνουν πάντα με την ενεργή στήριξη της δημοτικής αρχής προς τον εργολάβο. Μάλιστα τον τελευταίο μήνα η δημοτική αρχή προχώρησε και σε άλλα μέτρα! Πήρε μέτρα αστυνομοκρατικού τύπου. Απαγορεύει στους εργαζόμενους της ανακύκλωσης να μπαίνουν στην ξερόλακκα με τα αυτοκίνητα τους, όπως έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια και τους υποχρεώνει να πηγαίνουν με τα πόδια 1,5 χιλιόμετρα στην ανηφόρα, μέσα στην βροχή και στο κρύο. Το πρόσχημα της δημοτικής αρχής είναι ότι με αυτόν τον τρόπο «θέλει να προστατέψει την δημόσια περιουσία». Αλήθεια από ποιον κινδυνεύει η δημόσια περιουσία; Από τους εργάτες; ‘Η μήπως η δημοτική αρχή θέλει από τώρα να μετατρέψει σε γκέτο την ξερόλακκα λόγω της επικείμενης ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας; Η δημοτική αρχή θέλει να προσφέρει ένα ακόμη φιλέτο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την διαχείριση των απορριμμάτων, για να στηρίξει το καπιταλιστικό σύστημα και την κερδοφορία του. Για  να υπάρξει η πολυπόθητη ανάπτυξή του. Δηλαδή οι καπιταλιστές να κερδίζουν και οι εργαζόμενοι να φυτοζωούν , μισο- άνεργοι, μισο-εργαζόμενοι με 400 και 500 ευρώ.
Το Κλαδικό Συνδικάτο των ΟΤΑ Νομού Αχαΐας στηρίζει τους  συναδέλφους για τα δίκαια αιτήματά τους και σας καλεί  στη συγκέντρωση- παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη, στις 10 το πρωί, στο Δημαρχείο.
Το Κλαδικό Συνδικάτο καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή (ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ, τμημάτων  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) που εφαρμόζει στην πράξη την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που προωθείται από την Ε.Ε. και τα κόμματα του κεφαλαίου. Η στάση της δείχνει την απόφαση να στηρίξει την αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στην εξαθλίωση.
Δ ι ε κ δ ι κ ο ύ μ ε:

·               Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων (μηνιαίες αποδοχές, υπερωρίες, επιδόματα, τριετίες)
·               Να γίνεται ελεύθερα η διέλευση των εργαζομένων προς το χώρο εργασίας τους
·               Καμία μείωση στους μισθούς και τα μεροκάματα
·               Μέτρα για την Υγιεινή & Ασφάλεια των εργαζομένων- Χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας
·               Χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος
·               Χορήγηση γάλακτος ημερησίως
·               Απόδοση εξοφλητικών αποδείξεων στους  εργαζόμενους κάθε τέλους του μήνα.
·               Καμία απόλυση  - μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
·               Ανάρτηση αναλυτικής κατάστασης εργαζομένων στον πίνακα ανακοινώσεων
·               Να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στους ΟΤΑ, να καταργηθούν
       τα δημοτικά τέλη.
·               ΝΑ περάσει η υπηρεσία ανακύκλωσης στον Δήμο και το προσωπικό.
Η διοίκηση του Συνδικάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας