9/10/12

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ (ΟΠΩΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ) ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Εργαζόμενοι στο Δήμο
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία και δόθηκε από το υπουργείο η επιταγή για την πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην κοινωνική εργασία στο Δήμο Πατρέων. Εντός της εβδομάδος θα πραγματοποιηθεί  η  πληρωμή της πρώτης δόσης , μετά από τρείς μήνες απλήρωτης  εργασίας .
Η θετική αυτή εξέλιξη προέκυψε μετά τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις  που κορυφώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, με συνεχείς και επαναλαμβανόμενες μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες στους δρόμους της πόλης,  οργανωμένες από την Επιτροπή Αγώνα,  την βοήθεια και  στήριξη του κλαδικού  συνδικάτου των ΟΤΑ.
Ο αγώνας των εργαζομένων, η αποφασιστικότητα και αντοχή τους, το πνεύμα αντίστασης, κόντρα στις απειλές, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία  που άσκησε η δημοτική αρχή του κ. Δημαρά (ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ)με όλο το μηχανισμό της, ήταν καθοριστικός στην εξέλιξη του θέματος. Στην πράξη  αποδείχτηκε ότι, το υπουργείο και οι αρμόδιοι συμπράττοντες στο πρόγραμμα φορείς, μόνο για την έγκαιρη πληρωμή των εργαζομένων δεν είχαν φροντίσει . Είναι βέβαιο ότι αν δεν κινητοποιούνταν θα ήταν άγνωστος ο χρόνος της πληρωμής των,  ενώ  υπάρχουν περιπτώσεις που τα προγράμματα τέλειωσαν και οι εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι. Υπάρχει παράδειγμα όπου ένα ολόκληρο χρόνο μετά το πρόγραμμα οι εργαζόμενοι δεν είχαν πληρωθεί.
Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι όταν οι εργαζόμενοι δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία, όταν οργανώνουν τον αγώνα τους, όταν έχουν στο πλάι τους ταξικά συνδικάτα που τους στηρίζουν, τότε έχουν και αποτελέσματα. Αποδεικνύεται ότι ο δρόμος του αγώνα είναι ο μόνος αποτελεσματικός.
Τα προγράμματα αυτά (μέσω ΜΚΟ) που προωθούνται απ’ την κυβέρνηση και υλοποιούνται από τις δημοτικές αρχές έρχονται να δώσουν την χαριστική βολή σε ότι έχει απομείνει όρθιο από τις καταχτήσεις των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα αντιμετωπίζονται σαν επαίτες που «τους έκαναν και χάρη» δίδοντάς τους προσωρινή δουλειά, που μετά τη λήξη της σύμβασης δε μπορούν ούτε ταμείο ανεργίας να μπουν, που τους χρησιμοποιούν στις ποιο βαριές εργασίες παραβιάζοντας στοιχειώδη δικαιώματα και συμβάσεις. Τα ίδια τα προγράμματα έρχονται να ανατρέψουν συλλογικές συμβάσεις,  κατώτερα μεροκάματα, ωράρια εργασίας με σκοπό  να τα πάνε πιο χαμηλά. Ο συντονισμός και η κοινή δράση με τους μονίμους υπαλλήλους είναι απαραίτητος αφού όλοι πλήττονται από τις ανατροπές που στοχεύουν σε εργασιακές  σχέσεις τύπου «γαλέρας» και μισθούς  Βουλγαρίας και Κίνας.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από την ίδια τους την πείρα που πάνε τα πράγματα αν τα αφήσουμε στον αυτόματο πιλότο αυτών που μας κυβερνούν (κόμματα συστήματος και Δήμαρχοι)  που μας  οδηγούν στο μεσαίωνα . Οργανωμένα να μπουν στον αγώνα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που απειλούν τα δικαιώματα μας την αξιοπρέπεια μας την ίδια μας την ζωή.
Στόχος  και σκοπός του κοινού αγώνα η ανατροπή αυτών των πολιτικών και του ίδιου του συστήματος. Το άνοιγμα του δρόμου για μια άλλη ζωή αντάξια της εποχής μας που έχει τεράστιο πλούτο που τον καρπώνονται λίγοι.

Πάτρα, 08/10/2012
Η διοίκηση του συνδικάτου

1 σχόλιο:

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας