29/10/13

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ - 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 10.30π.μ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ
Συνάδελφοι, συναδελφισσες,
Κανένας εφησυχασμός, καμία ώρα χαμένη. Να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου,  η επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 6 Νοέμβρη.
ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ το Λαό όταν λένε πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα.
Προσπαθούν με κάθε τρόπο να σώσουν το σαπισμένο καπιταλιστικό σύστημα που καταρρέει.  Ο μόνος δρόμος για να σωθεί  περνάει από το τσάκισμα των εργαζομένων, την ανεργία από  τη μαζική εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων. Είναι προϋπόθεση για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί.
Θέλουν τους εργαζόμενους συμβιβασμένους, ανοργάνωτους, φοβισμένους. Πρέπει οι εργαζόμενοι να καταλάβουν τη ΔΥΝΑΜΗ που έχουν στα χέρια τους οργανωμένοι με ταξικό προσανατολισμό. Αυτό φοβούνται περισσότερο απ’ όλα.
ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ: για να ανατρέψουμε, να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια τους για τις χιλιάδες διαθεσιμότητες – απολύσεις. Καμία απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις τεράστιες απώλειές μας. Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους άρπαγες των επιχειρηματικών ομίλων.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ Γιατί οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν ανεχόμαστε τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ Γιατί δεν μπορούμε να δουλεύουμε από ήλιο σε ήλιο για 300-400 ευρώ.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ Γιατί δεν μπορούμε τον χειμώνα να βάλουμε πετρέλαιο θέρμανσης στο σπίτι μας.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ Γιατί θέλουμε να μπορούμε όταν ασθενήσουμε να έχουμε περίθαλψη δωρεάν και φάρμακα και όχι να πληρώνουμε το χαράτσι των 5 και 25 ευρώ.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ Γιατί τα παιδιά μας στα σχολεία  δεν έχουν δασκάλους , δεν έχουν υποδομές. Δεκάδες παιδιά της εργατικής τάξης πετιούνται έξω από τα σχολεία γιατί οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι αναγκάζονται να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ από τον οικογενειακό προϋπολογισμό που έτσι κ αλλιώς δεν έχουμε αφού μας έχουν καταληστεύσει.
 Η κατάσταση που δημιουργείται μέσα από  τα διάφορα προγράμματα, υλοποιείται η πολιτική του Καλλικράτη, της κυβέρνησης, Ε.Ε στους Δήμους και τις Περιφέρειες, δηλαδή οι δήμοι να λειτουργούν ως επιχείρηση, που σημαίνει αφαίμαξη των κατοίκων, διπλά και τριπλά χαράτσια.
   Κυβέρνηση - δήμαρχοι αξιοποιώντας τη μεγάλη στρατιά των ανέργων από τη μια και την απογύμνωση των υπηρεσιών των Δήμων από προσωπικό από την άλλη, που η ίδια η πολιτική τους έχει επιβάλλει, κλιμακώνουν γενικευμένα την ιδιωτικοποίηση σειράς και υπηρεσιών στους Δήμους, το παραπέρα τσάκισμα εργασιακών σχέσεων και  δικαιωμάτων σε ό,τι έχει απομείνει από αυτά (μεροκάματο, μόνιμη και σταθερή δουλειά).
Με επιχείρημα τα «άσχημα οικονομικά των Δήμων» εργαζόμενοι, άνεργοι, δημότες γίνονται τζάμπα υλικό για να ανθίσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα που έρχονται.
    Οι Δήμαρχοι επιχειρούν συστηματικά να χειραγωγούν τη ζωή και τη συνείδηση των άνεργων. Είναι βέβαιο ότι μπροστά και στις επικείμενες δημοτικές εκλογές θα εντείνουν την προσπάθεια τους.  Δουλεύουν τη διάσπαση των εργαζόμενων στους δήμους.
    Θέλουν τους μόνιμους ενάντια στους ανέργους και τους άνεργους απέναντι σε αυτούς που έχουν ακόμη μεροκάματο. Έτσι, χωρίς οργανωμένη αντίσταση, επιδιώκουν να περάσουν για όλους το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων,  χωρίς εμπόδιο τις ιδιωτικοποιήσεις.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
    ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ στις σάπιες συνδικαλιστικές παρατάξεις που οδηγούν χρόνια τώρα τους εργαζομένους από ήττα σε ήττα, που οδηγούν συνειδητά τα σωματεία και τους αγώνες σε εκφυλισμό. Σπέρνουν την απογοήτευση στους εργαζόμενους, περνάνε την αντίληψη ότι με τους αγώνες δεν γίνεται τίποτα.
Γυρίστε  την πλάτη στους «συνδικαλιστές» που λένε να καταθέσουμε το μοναδικό μας όπλο, την απεργία και να βάλουμε μαζικά άδειες  «γιατί μας λυπούνται να μην χάσουμε το μεροκάματο»
Συνάδελφοι, συναδελφισσες,
Σε αυτές τις συνθήκες γενικευμένης επίθεσης θα πρέπει να αξιοποιήσουμε την πείρα που έχουμε αποκτήσει αυτά τα χρόνια. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους, στο Δημόσιο να βρεθούμε στο ίδιο μετερίζι με το σύνολο της εργατικής τάξης. Να βρούμε συμμάχους ανάμεσα στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που βάζουν λουκέτο, ανάμεσα στους χιλιάδες άνεργους να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία.
Καλούμε τους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση  να βγάλουν συμπεράσματα, να απεργήσουν
o                                ΓΙΑΤΙ πρέπει να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση.
o                                Να πάρει μαζική απάντηση η κυβέρνηση από την οργανωμένη πάλη    των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
o                                Δεν πρέπει να περάσει η απογοήτευση, ο συμβιβασμός, η λογική ότι οι αγώνες δε φέρνουν αποτελέσματα.
o                                Μας αφορά άμεσα το χαράτσι των 5 και των 25 ευρώ για την υγεία μας
o                                Η περικοπή των 2 δις από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κοινωνική ασφάλιση σημαίνει και περεταίρω μειώσεις στις συντάξεις και τις παροχές.
o       Παλεύουμε για ίδια δικαιώματα, ωράριο και ασφαλείς συνθήκες δουλειάς για όλους.
o       Διεύρυνση και χρηματοδότηση των δημόσιων κοινωνικών δομών, μόνιμο προσωπικό.
o                                Δεν θα αφήσουμε τη λύση των προβλημάτων μας σε ναζιστικές, φασιστικές, εγκληματικές οργανώσεις, όπως η Χρυσή Αυγή.


Η  Διοίκηση του Συνδικάτου          

ΠΑΤΡΑ 29-10-2013



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας