21/11/13

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΝΟΘΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΕ- ΟΤΑΨΗΦΙΣΜΑ
Τώρα Έκτακτο Γνήσιο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Το συνδικάτο εργαζομένων στου Ο.Τ.Α στον νομό Αχαΐας με απόφαση του Δ.Σ και  της  Γενικής Συνέλευσης που έγινε  στις 27-10-2013,αποφάσισε  με ψήφισμα της να ζητήσει να γίνει τώρα γνήσιο Συνέδριο της ΠΟΕ- ΟΤΑ.
Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ απέκλεισε από την Ομοσπονδία 18 Σωματεία επειδή έκαναν το αυτονόητο, δηλαδή έδωσαν δικαίωμα ψήφου και στους συμβασιούχους συναδέλφους για την εκλογή αντιπροσώπων στο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Θεσσαλονίκη 2012).
Έπραξαν το αυτονόητο:
·                           γιατί αγκάλιασαν το σύνολο των συναδέλφων, θεώρησαν και θεωρούν ότι όλοι είμαστε ισότιμοι συνάδελφοι, ανεξάρτητα από το αν κάποιος είναι μόνιμος ή συμβασιούχος
·                           γιατί δοκίμασαν να ενώσουν το κλάδο, πρόταξαν ως στοιχείο ενότητας του κλάδου το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους.
Η πράξη αυτή της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι ηθικά και συνδικαλιστικά απαράδεκτη. Διαχωρίζει τους εργαζόμενους συναδέλφους, αποδυναμώνει τον αγώνα μας. Πρέπει να ανακληθεί εδώ και τώρα.
Τονίζουμε πως υπάρχουν Ομοσπονδίες του δημοσίου (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΣΥΑΠΕ, ΟΣΕΑΔΕ) που χρόνια τώρα εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους για τα Συνέδρια των Ομοσπονδιών και της ΑΔΕΔΥ δίνοντας δικαίωμα ψήφου και στους συμβασιούχους.
Είναι υποχρέωση κάθε Σωματείου, που θέλει να εκτελεί τα στοιχειώδη καθήκοντά του προς τους συναδέλφους τους οποίους εκπροσωπεί να δεχτεί τώρα στις γραμμές του το σύνολο των συναδέλφων που εργάζεται στο Δήμο.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, η επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση, τρόικα και πλουτοκρατία είναι αμείωτη και σε αυτές τις συνθήκες δεν χωράει κανένας αποκλεισμός κανενός σωματείου, κανενός συναδέλφου.
Τούτο τον καιρό η ενότητα του κλάδου είναι περισσότεροι από ποτέ αναγκαία.
Η  ενότητα    απαιτεί  σωματεία οργανωτές της  πάλης, που τραβάνε στην οργάνωση  και την ευθύνη της πάλης  όλους  τους  συναδέλφους. Που δεν τους διαχωρίζουν σε μόνιμους και  συμβασιούχους, σε «συνεταιριστές», «και με μπλοκάκι».
Σήμερα χρειάζεται ακόμη πιο αποφασιστικά, να απαντήσουμε ενωμένοι στη διαρκή επίθεση κυβέρνησης τρόικας, κεφαλαίου, να συνεχίσουμε, να κλιμακώσουμε τους αγώνες ενάντια στις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, το χαράτσωμα του λαού.
Καλούμε όλα τα Σωματεία, όλους τους αντιπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ, όλους τους εκλεγμένους συνδικαλιστές, όλους όσους δεν θέλουν τους εργαζόμενους διαιρεμένους να απαιτήσουν τώρα ένα γνήσιο Συνέδριο.  Καλούμε όλα τα σωματεία του Δήμου της Πάτρας, όλους τους  αντιπροσώπους, που εκλέγονται από αυτά στον νομό Αχαΐας. Να πάρουν τώρα – όσα σωματεία δεν πήραν – σχετικές αποφάσεις από τα Διοικητικά Συμβούλια και τις Γενικές Συνελεύσεις.                                                                                

                                                                                                                           Οκτώβρης 2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας