28/6/13

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ Συνάδελφοι, Συναδέλφισες, 

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

    Με αφορμή το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς της περιοχής μας, με τον πιο δραματικό τρόπο και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, τις επιπτώσεις υποβάθμισης της δημόσιας υγείας, της παραπέρα εμπορευματοποίησής της, καταγγέλλουμε την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και των διοικήσεων των νοσοκομείων που συναινούν σε αυτή την πολιτική.
    Οι μονάδες των νοσοκομείων λειτουργούν με τεράστια προβλήματα, λόγω της υποχρηματοδότησης και των ελλείψεων προσωπικού. Αυτή η κατάσταση ήταν και είναι μια συνειδητή επιλογή όλων των κυβερνήσεων για να οδηγούνται οι νεφροπαθείς στον ιδιωτικό τομέα. Είναι φανερό πως οι αιτίες αυτής της επικίνδυνης κατάστασης βρίσκονται στην αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και στην πολιτική σήμερα της συγκυβέρνησης που συνεχίζει στο δρόμο των κατευθύνσεων της ΕΕ, της υποχρηματοδότησης του δημόσιου τομέα και της εμπορευματοποίησης της Υγείας. Σε αυτά τα πλαίσια αποφασίστηκε στο νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα να ανασταλεί η λειτουργία του τμήματος λόγο καθυστερημένης συντήρησης του εξοπλισμού ύστερα από επιπλοκές που εμφανίστηκαν σε νεφροπαθείς.
Οι νεφροπαθείς δεν μπορούν  να γίνονται μπαλάκι μεταξύ των ελλείψεων και της ανευθυνότητας  της κυβέρνησης και των διοικήσεων των νοσοκομείων.
Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να εξασφαλίζεται κανονικά χωρίς προβλήματα η αιμοκάθαρση των ασθενών αλλά και όλων των κλινικών και να μην γίνονται οι εργαζόμενοι , οι άνεργοι τα φτωχά λαϊκά στρώματα πειραματόζωα με κίνδυνο την ζωή τους.
Καλούμε τους συναδέλφους μας από το παραπάνω περιστατικό να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από την πολιτική της συγκυβέρνησης που εφαρμόζεται στο χώρο της υγείας. Πολιτική που οδηγεί σε υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι-ασθενείς να εκτίθενται σε τεράστιους κινδύνους για τη ζωή τους.

Έχουμε χρέος τώρα να οργανώσουμε την πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς για δημόσια και δωρεάν υγεία, για να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία.
Να διεκδικήσουμε συλλογικά και οργανωμένα να χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΥΥ, τα ασφαλιστικά ταμεία, το δημόσιο σύστημα υγείας-πρόνοιας πλήρως και επαρκώς από το κρατικό προϋπολογισμό.
Να γίνουν  προσλήψεις, μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης
Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας