17/6/13



ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
 Ο αγώνας σας είναι αγώνας όλων. Ο αγώνας μας είναι αγώνας όλων

 «Συνάδελφοι, εργαζόμενοι της Ελληνικής Ραδιοφωνίας & Τηλεόρασης, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα σας για το δικαίωμα στην εργασία που με προκλητικό τρόπο προσπαθεί να σας αφαιρέσει η κυβέρνηση, υβρίζοντάς σας, λες και είχαν καθρέπτη και κοιταζόντουσαν, μίλαγαν για ιερές αγελάδες και για ανήθικους εργαζόμενους, λες και η ΕΡΤ έριξε τον κρατικό προϋπολογισμό στα βράχια και όχι η ΖΗΜΕΝΣ, το Βατοπέδι, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το ζεστό χρήμα στους μεγαλοεργολάβους, στις ιδιωτικές τράπεζες κλπ.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι στην ΕΡΤ υπήρχαν στεγανά στην ενημέρωση, ότι οι κυβερνήσεις έλεγχαν την κατάσταση, τι πραγματικά ενημερωνόταν ο εργαζόμενος, ο άνεργος. Άλλο πράγμα όμως οι παρατηρήσεις και οι ενστάσεις του καθενός και άλλο η σφαγή των δικαιωμάτων των εργαζομένων της ΕΡΤ. Οι μέρες του απεργιακού δελτίου , αληθινού δελτίου μας κάνουν να νιώθουμε όλοι καλύτερα. Ναι, μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, μπορούμε όλοι να γίνουμε καλύτεροι, αρκεί να πάρουμε θέση στο δρόμο του αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα, ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά. Η υπεράσπιση του δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης, οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων, της πραγματικά αντικειμενικής ενημέρωσης, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την κυβέρνηση , την τρόικα, την ΕΕ, τα μονοπώλια που λυμαίνονται το χώρο της ενημέρωσης.
Εμείς οι εργαζόμενοι στην Τοπική Διοίκηση γνωρίζουμε τα σχέδια της κυβέρνησης  και ξέρουμε ότι το «μαύρο σκοτάδι» θα πέσει και στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α το επόμενο διάστημα. Η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει « Σχέδιο Νόμου» για την "Οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης" που θα υπηρετεί τις γενικότερες στρατηγικές στοχεύσεις του κεφαλαίου για ένα κράτος πιο αυταρχικό και θα υπηρετεί ακόμη περισσότερο τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Το «Σχέδιο Νόμου» της δίνει τη δυνατότητα με ένα απλό προεδρικό διάταγμα να απολύσει περισσότερους από 60.000 εργαζόμενους Ι.Δ.Α.Χ, να αποχαρακτηρίσει το καθεστώς υπηρεσιών από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, ενώ με μια απλή Κοινή Υπουργική Απόφαση να καταργεί και μόνιμες θέσεις προσωπικού. Αυτό θα έχει σαν  αποτέλεσμα την κατακρεούργηση υπηρεσιών, όπως  Παιδικούς Σταθμούς, άλλες Κοινωνικές Υπηρεσίες, Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης κ.ά.).
 Επίσης καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κίνηση της DIGEA (της ψηφιακής πλατφόρμας των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών) να κόψει το ψηφιακό σήμα του "902 TV" που σε ένδειξη αλληλεγγύης αναμετέδιδε από τη συχνότητά του το πρόγραμμα της ΕΡΤ, ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

H Διοίκηση του Συνδικάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας