7/2/13






Δ.Α.Σ – Ο.Τ.Α            
Εργαζομένων στον κοινωνικό τομέα του Δήμου Πατρέων
Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,
     Έγιναν χθες 5 Φλεβάρη οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. του Κ.Ο.ΔΗ.Π (κοινωνικού τομέα) στον Δήμο της Πάτρας. Η Δ.Α.Σ – Ο.Τ.Α  έγκαιρα κατέθεσε ψηφοδέλτιο με δύο υποψήφιες, την συναδέλφισα Λεβεντάκου Κική και Μενάγια Κατερίνα. Όμως η Διοίκηση  του δημοτικού οργανισμού, με πρωτοστατούντες τις διευθύντριες του οργανισμού,  απέρριψαν το ψηφοδέλτιο, προφανώς ενοχλημένες, γιατί στηριζόταν από το Π.Α.ΜΕ.
Διέγραψαν από τις καταστάσεις την  συναδέλφισσα, που εργάζεται στον οργανισμό 10 χρόνια και  της αφαίρεσαν το δικαίωμα ακόμα και να ψηφίσει. Το ίδιο έκαναν και σε άλλους συναδέλφους συμβασιούχους. Ούτε η ιδία η εργοδοσία δεν έδειξε τέτοιο ζήλο! Αν ήταν στο χέρι τους να απολύσουν τους συναδέλφους θα τους απέλυαν!
Οι διευθύντριες - συνδικαλίστριες, καθοδηγούμενες από την δημοτική αρχή και άλλα έμπειρα στελέχη της ΠΑΣΚΕ στο δήμο που χρόνια τώρα, πρόθυμα προσφέρουν της υπηρεσίες τους στην έκαστε δημοτική αρχή και την κυβερνητική αντεργατική πολιτική της διάσπασης των εργαζομένων.
Αυθαίρετα απέκλεισαν  το ψηφοδέλτιο μας, έφτιαξαν στο πόδι ένα ψηφοδέλτιο με τρεις υποψήφιους και έκαναν τις εκλογές χωρίς παραβάν, καμένες και ραμμένες στα μέτρα τους και στα μέτρα της δημοτικής αρχής αφού ανενόχλητα θέλουν να ισοπεδώσουν τα πάντα και να περάσουν την πολιτική των μνημονίων, των αντεργατικών νόμων, με εργασιακές σχέσεις διαλυμένες, με μισθούς πετσοκομμένους και με όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται καθημερινά.  
       Συνάδελφοι, όλοι γνωρίζουμε ότι η επίθεση θα συνεχιστεί . η καπιταλιστική κρίση που δεν την δημιουργήσαμε εμείς  αλλά εμείς την πληρώνουμε, την χρησιμοποιούν για να προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις, ακόμα και κατάργηση δομών του κοινωνικού τομέα, που αυτό θα σημάνει απολύσεις , διαθεσιμότητες, «αξιολόγηση».
 Η Δ.Α.Σ –ΟΤΑ  το επόμενο διάστημα,  με όσες δυνάμεις διαθέτει θα παλέψει, να βάλει φρένο στα σχέδιά της δημοτικής αρχής και του Δ.Σ. του Κ.Ο.ΔΗ.Π, για  να μην περάσουν τα μέτρα που πλήττουν τους εργαζόμενους αλλά και τις δομές του κοινωνικού τομέα, μετατρέποντας τες σε μικρομάγαζο, ξεπουλώντας τις υπηρεσίας κομμάτι- κομμάτι σε ιδιώτες.
     Χρειάζεται να μπούμε όλοι μπροστά, να απομονώσουμε τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
Εμπιστευτείτε την ΔΑΣ- ΟΤΑ ,
Εμπιστευτείτε τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ
                    Πάτρα 6-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας