20/9/12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντικές εξελίξεις μετά την στάση εργασίας που κήρυξε το κλαδικό συνδικάτο ΟΤΑ νομού Αχαΐας  και η επιτροπή αγώνα των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία στο Δήμο Πατρέων ,   και την μαζική συγκέντρωση  μονίμων και συμβασιούχων  στην Περιφέρεια την Τετάρτη 19/9/12 όπου υπήρξε επικοινωνία και ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε σε άμεσες ενέργειες για την πληρωμή τους στο υπουργείο.
Μετά τις επαφές του με το υπουργείο ο κ. Αγγελάκας ενημέρωσε τον πρόεδρο του κλαδικού συνδικάτου για το αποτέλεσμα των επαφών του και διαβεβαίωσε ότι τα πάντα είναι έτοιμα από την πλευρά του υπουργείου,  ακόμα και η επιταγή για άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων,  λείπει όμως ένα έγγραφο από την ΜΚΟ που υλοποιεί το πρόγραμμα που ζητήθηκε να δοθεί άμεσα.
Η διοίκηση του κλαδικού μετά από αυτήν την εξέλιξη ενημέρωσε την δημοτική αρχή μέσω του δημαρχεύοντος κ. Σιγαλού και ζήτησε να παρέμβει άμεσα η δημοτική αρχή της Πάτρας στο υπουργείο και την ΜΚΟ για να δοθεί το σχετικό έγγραφο και να εκταμιευτεί άμεσα η αποζημίωση των εργαζομένων που δουλεύουν τρείς μήνες απλήρωτοι.
Ο κ. Σιγαλός δεσμεύτηκε να το πράξει και να ενημερώσει το συνδικάτο για το αποτέλεσμα των επαφών του.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις η διοίκηση του κλαδικού και η επιτροπή αγώνα των ΜΚΟ αποφάσισαν να αναστείλουν την αυριανή (Παρασκευή 21 9 12 ) κινητοποίηση με στάση εργασίας και συγκέντρωση στην περιφέρεια .
Αντί της κινητοποίησης θα γίνει συνάντηση με τον νέο Περιφερειάρχη την Παρασκευή ώρα 10πμ  για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες  ώστε να τελειώσει η κατάσταση και ο εμπαιγμός   που έφερε σε απόγνωση τους εργαζόμενους .
Από τους εργαζόμενους και το κλαδικό είναι πράξη καλής θέλησης η αναστολή που όμως αν διαπιστωθεί ότι συνεχίζεται ο εμπαιγμός το κλαδικό συνδικάτο και η επιτροπή των εργαζομένων θα  κλιμακώσει και  θα οξύνει  τον αγώνα με νέες  κινητοποιήσεις  με ευθύνη της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής.



Η διοίκηση του κλαδικού \
Η επιτροπή αγώνα των συμβασιούχων.

Πάτρα 20 9 12















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας