7/5/13



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πάτρα,  7 Μάη 2013
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αχαΐας μαζί με τη συντονιστική  επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στο πρόγραμμα Μ.Κ.Ο του Δήμου της Πάτρας πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 7 Μάη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου- Δυτικής Ελλάδας - Ιονίου.
Στη συνάντηση επισημάναμε την κοροϊδία που γίνεται σε βάρος των εργαζομένων  με τα προγράμματα των Μ.Κ.Ο., που μειώνουν δήθεν την ανεργία, και δίνουν «μια ανάσα» στους μακροχρόνια άνεργους και τις οικογένειές τους, τη στιγμή που αυτά τα δουλεμπορικά γραφεία χειρίζονται τα προγράμματα αυτά γεμίζουν τις τσέπες τους και θησαυρίζουν αφού εισπράττουν 5 ευρώ για κάθε εργαζόμενο, εξασφαλίζοντας  τζάμπα εργατικό δυναμικό για 8ωρη εργασία με 625 ευρώ, χωρίς άλλα εργασιακά δικαιώματα ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει.
Ζητήσαμε να δοθεί τουλάχιστον μια οικονομική ενίσχυση- επίδομα για τους εργαζόμενους για τους οποίους τελείωσε η 5μηνη σύμβαση πριν λίγες μέρες και είναι πλέον άνεργοι, να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να μπορέσουν να διεκδικήσουν το επίδομα ανεργίας.
Ο Γενικός Γραμματέας  αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους πολλούς υπαλλήλους του δήμου Πατρέων, ότι είναι πολλοί αυτοί που τεμπελιάζουν και ότι θα φύγουν. Ότι έκαναν και οι εργαζόμενοι «πάρτυ» γι’ αυτό έχουμε φτάσει σ’ αυτή την κατάσταση. Για τους εργαζόμενους μέσω ΜΚΟ, πλέον άνεργους, θα έχει απάντηση την επόμενη εβδομάδα.  
Θεωρούμε προκλητικές τις τοποθετήσεις του Γενικού Γραμματέα  που ρίχνει τις ίδιες ευθύνες στους εργαζόμενους οι οποίοι με το ζόρι τα βγάζουν πέρα αυτοί και οι οικογένειές τους χωρίς να ξέρουν αν την επόμενη μέρα θα έχουν δουλειά, μ’ αυτούς που υλοποιούν την πολιτική της κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΔΗΜΑΡ), τις εκάστοτε δημοτικές αρχές και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. 
Καλούμε τους εργαζόμενους και τους άνεργους να οργανώσουν την πάλη τους διεκδικώντας σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση- επίδομα των 1000 €, να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να διεκδικήσουν το επίδομα ανεργίας.
Η Διοίκηση του Συνδικάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας