22/2/13


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Το συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας βρέθηκε την Τετάρτη 20 Φλεβάρη, από τις 5:00 το πρωί στο χώρο της Ξερόλακκας όπου βρίσκονται οι υπηρεσίες καθαριότητας – ΧΥΤΑ και το εργοστάσιο της ανακύκλωσης προκειμένου να περιφρουρήσει την 24ωρη γενική απεργία που είχε προκηρυχτεί.                                                                                               
Η πλειοψηφία των εργαζομένων συμμετείχε στην απεργία και στο κάλεσμα του συνδικάτου, κόντρα στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) που καταργεί συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που περικόπτει συνεχώς τους μισθούς, που φοροληστεύει τα λαϊκά στρώματα.
Εμφανίστηκε όμως και κάποιος φανατικός απεργοσπάστης που θέλησε να περάσει την πύλη με το αυτοκίνητό του δείχνοντας με τη βίαιη συμπεριφορά του έτοιμος να περάσει από πάνω μας αφού πάτησε το πόδι συναδέλφου με τη ρόδα του αυτοκινήτου του και πήγε στο νοσοκομείο.
Τι έκανε το σωματείο καθαριότητας για να προετοιμάσει την απεργία και να έχει επιτυχία;
Τις προηγούμενες μέρες η πλειοψηφία του Δ.Σ. (ΣΥΡΙΖΑ- ΣΕΑΜ) προέτρεπε τους συναδέλφους να βάλουν άδεια την ημέρα της απεργίας όπως έκανε και η πλειοψηφία του σωματείου των μονίμων του δήμου, έλεγαν στους συμβασιούχους συναδέλφους (μέσω ΜΚΟ) ότι δεν μπορούν να απεργήσουν ενώ γνωστά συνδικαλιστικά στελέχη είχαν υπογράψει και πήγαν κανονικά στη δουλειά.
Μαζί με τη δημοτική αρχή σχεδίασαν την απεργοσπασία, την υπονόμευση της απεργίας και δεν θα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς αφού το προηγούμενο διάστημα συμφώνησαν με τα αντιλαϊκά μέτρα, έβαλαν πλάτη για να περάσει η αντεργατική πολιτική, συμφώνησαν με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την ανταποδοτικότητα, τον Καλλικράτη, που αποτέλεσμά τους είναι όλα όσα βιώνουμε σήμερα.
Ο κάθε συνάδελφος- η κάθε συναδέλφισσα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να συμπορευτούν με το κίνημα που παλεύει σε ταξική κατεύθυνση, να γραφτούν στο κλαδικό, να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Δ.Α.Σ. στις εκλογές που θα γίνουν στα σωματεία του δήμου. 

Πάτρα, 21/2/2013

Από τη διοίκηση του συνδικάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας