28/6/17

ΔΑΣ-ΟΤΑ

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΑΣ-ΟΤΑ
                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κυβέρνηση μέσω του πρωθυπουργού παρουσίασε την τρίτη κατά σειρά εκδοχή της πρότασής της για τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ, στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Και αυτή κινείται στη λογική για πάνω από 10.000 απολύσεις.
Οι συμβασιούχοι δεν ζητάνε νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, νέα ομηρία. Το αίτημα τους είναι ένα και σαφές: μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Και αυτό δεν το εξασφαλίζει καμιά από τις τρεις εκδοχές της κυβερνητικής πρότασης. Επιπλέον ο διαγωνισμός για μόνιμο προσωπικό είναι για μόλις 2.500 θέσεις εργασίας, όταν οι συμβασιούχοι ξεπερνούν τις 10.000. Και από τους 2.500 που θα προσληφθούν ως μόνιμο προσωπικό είναι ζήτημα πόσοι θα προέρχονται από τους σημερινούς συμβασιούχους. Πρακτικά σημαίνει ότι 7.500 εργαζόμενοι θα μείνουν εκτός. Το παράδειγμα του νοσοκομείου του Αγ. Σάββα είναι αποκαλυπτικό όπου η πλειοψηφία  των συμβασιούχων έμεινε εκτός από το διαγωνισμό για προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού.
Παράλληλα υπάρχουν 80 δήμοι που αυτή τη στιγμή είναι σε κακή οικονομική κατάσταση λόγω της υποχρηματοδότησης. Ποια οικονομική επιτροπή θα προχωρήσει σε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού;
Ενώ όσο αφορά τους συναδέλφους στους 5 δήμους που οι δήμαρχοι δεν προχώρησαν στις ανανεώσεις των συμβάσεων η κυβέρνηση δεν δέχτηκε κουβέντα.
Από την άλλη δεν πρέπει να μας ξεφύγει το γεγονός ότι και οι τρεις εκδοχές είναι στην ουσία μέρος μιας ενιαίας πρότασης της κυβέρνησης που τη σερβίρει συνειδητά κομμάτι-κομμάτι νομίζοντας ότι μπορεί να μας ξεγελάσει και να φανεί πως τάχα ενδιαφέρεται και κάνει βελτιώσεις.
Σύμμαχοι της κυβέρνησης η ΝΔ, οι εργοδοτικές ενώσεις, τα ΜΜΕ που έχουν εξαπολύσει μια συντονισμένη επίθεση εναντίον μας. Ταυτόχρονα στελέχη της εισαγγελίας προχωρούν σε παρεμβάσεις βάζοντας τα ΜΑΤ να μας χτυπήσουν για να μας φοβίσουν και να καταστείλουν τον αγώνα μας.Ο επικοινωνιακός ελιγμός της δείχνει ότι η ανησυχία της μεγαλώνει όσο εμείς επιμένουμε στο ξεκάθαρο αίτημά μας για μόνιμη και σταθερή εργασία. Το μόνο αίτημα που απαντά στις ανάγκες μας, αλλά και στέκεται εμπόδιο στην παράδοση των υπηρεσιών στους επιχειρηματικούς ομίλους, στέκεται εμπόδιο στα κέρδη τους που βγαίνουν στις πλάτες τις δικές μας, του συνόλου των εργαζομένων.
Συνάδελφοι καμιά εμπιστοσύνη στη πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ. Σήμερα κρατάει αυτή τη στάση κάτω από τη πίεση των ταξικών δυνάμεων και των επιτροπών των συμβασιούχων. Αύριο το πρωί μπορεί να τα ξανά διπλώσει.  
Για εμάς ένας δρόμος υπάρχει. Της συνέχισης του αγώνα μας, αταλάντευτα, χωρίς δισταγμούς και πισωγυρίσματα. Δίνουμε την μάχη στους χώρους δουλειάς με όλες μας τις δυνάμεις.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας
-                     Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος.
-                     Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Έχει κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση από 25 επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα στην Βουλή. 
Πανελλαδική 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 29 Ιουνίου
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους τα Σωματεία των Δήμων τις Επιτροπές Αγώνα των Συμβασιούχων να συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Απεργιακό Συλλαλητήριο στην  Ομόνοια στις 10:00.
Να σημάνει γενικός ξεσηκωμός στους χώρους δουλειάς με όλες μας τις δυνάμεις, μαζικά παίρνουμε μέρος να βουλιάξει η Αθήνα.


                                                                                                                        27-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας