2/6/17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΡΙΤΗ 13 ΙΟΥΝΗ 2017 ΩΡΑ 7:00μμ στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΡΙΤΗ 13 ΙΟΥΝΗ 2017 ΩΡΑ 7:00μμ στο Μέγαρο Λόγου  και Τέχνης  
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Ενώνουμε τη φωνή μας με τους άνεργους και τους εργαζόμενους κάθε κλάδου και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη νέα κινητοποίηση ενάντια στην ανεργία  που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου την Κυριακή  25 Ιουνίου. Σήμερα δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μην έχει τουλάχιστον έναν άνεργο. Η ανεργία είναι σύμφυτη με την πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ. Μας αγγίζει όλους.
Με το νέο 4ο μνημόνιο νέα αντιλαϊκά μέτρα παίρνονται εις βάρος των εργαζομένων κάθε κλάδου. Ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες που παρέχονται τώρα από του ΟΤΑ, με τον νόμο για την αξιολόγηση δημιουργούν μια δεξαμενή υπαλλήλων οι οποίοι θα μπορούν να χαρακτηριστούν ανεπαρκείς και να απολυθούν, ενώ καταργούν τα βαρέα και ανθυγιεινά αυξάνοντας το όριο συνταξιοδότησης με ταυτόχρονη μείωση του μισθού, τσακίζουν τις συντάξεις, καταργούν την κυριακάτικη αργία, απελευθερώνουν τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, ενώ με τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο βάζουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.
Μια από τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των ΟΤΑ αποτελεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συναδέλφους συμβασιούχους- παρατασιούχους που κρίνει παράνομες τις συμβάσεις τους και στην ουσία ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για να επιταχυνθεί η υλοποίηση των σχεδιασμών για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, όπως η καθαριότητα, τα νεκροταφεία και η αυτεπιστασία, αλλά και η παράδοσή τους στους εργολάβους επιχειρηματίες.
Το προηγούμενο διάστημα το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας μαζί με τους εργαζόμενους με 2μηνες, 5μηνες και 8μηνες συμβάσεις, βγήκαμε μπροστά σταθήκαμε απέναντι σε όλους αυτούς που προσπαθούν να σπείρουν την απογοήτευση, αλλά και σε αυτή την πολιτική που τσακίζει τις ζωές και τα δικαιώματά μας.    
                   ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΑΧΑЇΑΣ                                                         «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»                                          Διεύθυνση: Καραϊσκάκη 162, Πάτρα E-mail: otaachaias@gmail.com , Blog: www.otaachaias.blogpsot.com Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6944656531, 2613-015765
 
Χαιρετίζουμε τις Επιτροπές Αγώνα που έχουν συσταθεί στους συμβασιούχουςπαρατασιούχους και στους συμβασιούχους των 8μηνων κοινωφελούς εργασίας, τη δράση τους, αλλά και τη συμμετοχή τους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.  
Απαιτούμε να έχουμε Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, απαιτούμε μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, απαιτούμε να έχουμε αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα.  
Αρνούμαστε να περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας μέσα στη μιζέρια και την εξαθλίωση παρακαλώντας για ένα ακόμα πρόγραμμα. Αρνούμαστε να ζήσουμε με τα ψίχουλα που μας πετάνε, δεν είμαστε και δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας ανακυκλώσιμα υλικά προκειμένου να ικανοποιηθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αρνούμαστε να ζούμε με διαρκείς αγωνία για μια θέση 8μήνου για 495 ευρώ.  
Διεκδικούμε
 Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
 Την εξίσωση του μισθού των συμβασιούχων με αυτή του νεοδιοριζόμενου στους ΟΤΑ ή ανάλογα με την κλαδική σύμβαση εργασίας.
 Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις μετά τη λήξη της σύμβασης.
 Άμεση νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι – παρατασιούχοι, αλλά και να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα τους.   Να συνεχίσουν οι συμβασιούχοι της κοινωφελούς εργασίας που απασχολούνται στα σχολεία χωρίς καλοκαιρινή διακοπή την εργασία τους, αφού εξυπηρετούν ανάγκες επιβίωσης τους και ταυτόχρονα υπηρεσιακές ανάγκες.    Κάτω τα χέρια από τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών. Κανένας πλειστηριασμός.
 Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό.  
 Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.   Δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τους ανέργους.
Όλοι στη Γενική Συνέλευση ΤΡΙΤΗ 13 ΙΟΥΝΗ 2017 ΩΡΑ 7:00μμ  στο Μέγαρο Λόγου  και Τέχνης
ΘΕΜΑΤΑ:  1. Απολογισμός και σχεδιασμός δράσης 2. Οργάνωση της συμμετοχής του Συνδικάτου στην κινητοποίηση που οργανώνει ο Δήμος Πατρέων στις 25 Ιούνη Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ  Πάτρα,  2-6-2017 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας