19/5/17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πλαίσιο κειμένου: 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 & ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΗ

Συνάδελφοι -ισσες
Συνεχίζουμε τον αγώνα, παίρνοντας θέση μάχης καθημερινά απέναντι στις εκφράσεις και τις συνέπειες της πολιτικής που είναι κομμένη και ραμμένη στις αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Τα μέτρα που ψηφίστηκαν από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και αποτελούν ένα νέο 4ο Μνημόνιο, θα τσακίσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή της λαϊκής οικογένειας. Επεκτείνουν τη νομοθετική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, μειώνουν το αφορολόγητο, τσακίζουν τις συντάξεις, καταργούν την κυριακάτικη αργία, απελευθερώνουν τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις, αλλάζουν τον συνδικαλιστικό νόμο, φέρνουν ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών που παρέχονται τώρα από του ΟΤΑ, καταργούν τα βαρέα και ανθυγιεινά αυξάνοντας το όριο συνταξιοδότησης με ταυτόχρονη μείωση του μισθού.

Τη Πέμπτη, 18 Μάη χιλιάδες εργαζόμενοι και συνάδελφοι συμβασιούχοι από όλη την Ελλάδα, αψηφώντας τη βροχή πραγματοποίησαν μαζική, μαχητική συγκέντρωση στην Αθήνα απαιτώντας από τη κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει ξεσπάσει με τους συναδέλφους συμβασιούχους μετά από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, απόφαση που αφορά περίπου 15.000 υπαλλήλους. Η απόφαση αυτή ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για να επιταχυνθεί η υλοποίηση των σχεδιασμών για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, όπως η καθαριότητα, τα νεκροταφεία και η αυτεπιστασία, και η παράδοσή τους στους εργολάβους επιχειρηματίες, ενώ πετάει στο δρόμο εργαζόμενους που κάλυπταν βασικές ανάγκες στις υπηρεσίες του Δήμου.

 Την ίδια ώρα για τους παιδικούς σταθμούς, η ΚΕΔΕ προτείνει την αλλαγή του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας (με επέκταση του ωραρίου λειτουργίας με άνοιγμα των σταθμών και στις
γιορτές κ.α.) και η κυβέρνηση ψηφίζει στη βουλή δωρεάν δομές για 135.000 παιδιά που θα υλοποιηθούν μέσα από ΚΟΙΝΣΕΠ, που εξαγγέλλουν ότι οι προσλήψεις για όλο το δημόσιο θα είναι 2000 με 3000 τα επόμενα χρόνια, άρα κανένα μέλλον για μονιμοποίηση των συναδέλφων του ΕΣΠΑ.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, σε αγωνιστικό ξεσηκωμό δεν θα επιτρέψουμε να απολυθεί κανένας συνάδελφος. Το θέμα των συναδέλφων συμβασιούχων και το αίτημα για Μόνιμη και Σταθερή δουλειά μας αφορά όλους. Όλοι στον αγώνα.

·             ΑΜΕΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ – ΠΑΡΑΤΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ.
·             ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ. ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
·             ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΕ.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Η Διοίκηση του Συνδικάτου
Πάτρα, 19-5-2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας