23/2/16

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των συναδέλφων μας, στη μεγαλειώδη απεργία



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των συναδέλφων μας, στη μεγαλειώδη απεργία της Πέμπτης 4/2, ενάντια στο νέο ασφαλιστικό έκτρωμα που φέρνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας προετοιμαζόμαστε για κλιμάκωση του αγώνα με 48ωρη Απεργία.

Ενώ η εργατική τάξη και λαός μας δίνει την κορυφαία μάχη του ασφαλιστικού που αφορά την ίδια την ζωή μας, την ίδια στιγμή,  να τι θέση κράτησαν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ , το  ΣΕΑΜ (ΣΥΡΙΖΑ  και Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση, απέναντι στην απεργία:

·                      Το πρώτο  σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ, η Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση, από τη στιγμή που  εκλέχτηκε ο  ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, έπαψε να  συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Βέβαια πρωτοστατεί στις υπογραφές στήριξης της Κυβέρνησης, την ίδια στιγμή που ψηφίζονταν το 3ο και χειρότερο μνημόνιο. Στις απεργίες η επικεφαλής της παράταξης Β. Παπατσώρη, όταν δεν κάνει ανοιχτά απεργοσπασία  φροντίζει να βάζει συνδικαλιστική άδεια .


·                      Ο δεύτερος εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ –ΣΕΑΜ στο Δ.Σ των υπαλλήλων του Δήμου, δήλωσε πως «συμμετέχουμε στην απεργία στηρίζοντας την Κυβέρνηση». Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου Υπάλληλων του Δήμου ο εκλεγμένος στο Δ.Σ  και στην ΑΔΕΔΥ, Κ. Ροπαλίδης, στην ομιλία του μας είπε ότι, «το νέο ασφαλιστικό χτυπάει τους μεγαλοαγρότες και μεγαλογιατρούς, τους μεγαλοδικηγόρους, αποκαλώντας τους μάλιστα  ¨παρασιτική βάση¨ και τους αγρότες φασίστες που αγωνίζονται για την επιβίωση τους και να μην ξεκληριστούν  ως κλάδος.


Σαν γνήσιοι εκπρόσωποι τύπου της Κυβέρνησης, θέλουν να μας πείσουν πως το ασφαλιστικό που φέρνει η Κυβέρνηση του 3ου μνημονίου είναι φιλολαϊκό.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο θα πρέπει να γνωρίζουν καλά τι θέση παίρνουν στα Δ.Σ και σε όλα τα όργανα που εκλέγονται οι εκπρόσωποι τους. Το εργατικό κίνημα θα απομονώσει τις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να σταθεροποιηθεί πολιτικά το σαπισμένο σύστημα τους με το νέο δίπολο ( ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ)  που θέλουν να αντικαταστήσουν τον  ξεπερασμένο παλιό δικομματισμό.!! Οι εργαζόμενοι , οι αγρότες, οι επαγγελματίες της πόλης και του χωριού και η νεολαία, θα τους δώσουν την απάντηση που τους αξίζει.

Συνάδελφοι-ισσες

Δεν ξαφνιάζει κανέναν η στάση των τυχοδιωκτών συμβιβασμένων τώρα που πέταξαν πλήρως τις μάσκες του δήθεν φιλεργατισμού και προοδευτικού με αριστερή φρασεολογία. Τη στάση αυτή χρησιμοποιούσαν χρόνια για να ξεγελάσουν σπέρνοντας σύγχυση για την κατεύθυνση και το περιεχόμενο των αγώνων. Σήμερα  έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο και ζητάνε από τους εργαζόμενους  να στηρίξουν την κυβέρνηση του τρίτου και ποιο σκληρού μνημονίου.



Όμως κανέναν δεν πρέπει να ξαφνιάζει αυτή η στροφή. Πάντα έτσι ήταν. Στυλοβάτες του συστήματος. Μέσα στο κίνημα ήταν χρήσιμοι να αποπροσανατολίζουν για  την κατεύθυνση και το περιεχόμενο των αγώνων , οδηγώντας σκόπιμα τη δυσαρέσκεια και την οργή  σε κατευθύνσεις ακίνδυνες για το σύστημα και επικίνδυνες για το λαό και το κίνημα του. Φανατικοί αντίπαλοι ήταν μόνο  με τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις  του ΠΑΜΕ 

Μόνο που παλιά μπορούσαν να ξεγελάσουν, γιατί άλλοι έπαιζαν τον ρόλο του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλιστή, κάνοντας την βρώμικη δουλειά στήριξης της κυβέρνησης και υπονομεύοντας τους αγώνες. Τώρα που αυτοί ξεσκεπάστηκαν  , ανέλαβαν οι ίδιοι το  ρόλο τους, πετώντας  τις μάσκες και  ζητώντας με θρασύτητα αυτό που δεν τόλμησε ο παλιός κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός .


Ζητούν ανοιχτά τη στήριξη της κυβέρνησης στα μέτρα σφαγή! Ζητούν την συναίνεση και την υποταγή  του εργατικού κινήματος στις αξιώσεις του κεφαλαίου και της Ε.Ε.. και στην διαμόρφωση του νέου πολιτικού σκηνικού απάτης, για να έχει  σταθερότητα το σύστημα τους. Δηλαδή ζητούν από τον εργαζόμενο  να γίνει αυτόχειρας.

Συνάδελφε-ισσα
Τώρα έχεις πείρα και ξέρεις:
·                      Αυτοί που σε δουλέψανε με την γραμμή της αντιμνημονιακής συσπείρωσης για ανατροπή της κυβέρνησης που παίξανε με την δίκαιη οργή σου στα παιχνίδια της κυβερνητικής εναλλαγής του συστήματος.
·                       Αυτοί σου κρύβανε τον πραγματικό σου εχθρό την αστική τάξη την κρίση του καπιταλισμού την ΕΕ αυτοί σήμερα, σε καλούν να σκύψεις πλήρως το κεφάλι να δεχτείς να περάσουν τα  μέτρα οδοστρωτήρας.
·                       Το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα το χειροκροτούν μόνο ο ΣΕΒ οι ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ και οι   ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ


Τώρα πια ξέρεις, πάρε θέση στον αγώνα. Κλιμακώνουμε τον αγώνα με νέα 48ωρη απεργία όποτε τολμήσουν να φέρουν για ψήφιση στη βουλή το νομοσχέδιο έκτρωμα.

Να  τους σταματήσουμε αυτός ο νόμος να μην μπεί  ποτέ στην βουλή.

Με οργάνωση , με μαζικούς αγώνες , στοχεύοντας σωστά στο δρόμο της ανατροπής με εμπιστοσύνη στην δύναμη μας να ξεσηκωθούμε με σύνθημα όχι στο νόμο λαιμητόμο.

Όλοι στους αγώνες όλοι στους δρόμους.


Το  Διοικητικό Συμβούλιο


Πάτρα 20-02-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας