15/2/16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το κλαδικό συνδικάτο ΟΤΑ νομού Αχαΐας καταδικάζει και συμπαραστέκεται στην απολυμένη συναδέλφισσα της  εταιρείας HELLENICA Α.Ε. (Seventeen, Radiant) που στεγάζεται στο κατάστημα Hondos Center στην Πάτρα. Η Εταιρεία προχώρησε σε εκδικητική απόλυση προφασιζόμενη περικοπές.
Η συγκεκριμένη απόλυση είναι δίωξη για ενεργή συνδικαλιστική δράση. Γι΄ αυτό είναι παράνομη και καταχρηστική. Η συναδέλφισσα θέλησε να δώσει το παρόν στην μεγάλη πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη, δηλώνοντας απεργός, για να συμβάλλει στην ενδυνάμωση του αιτήματος να παρθεί πίσω το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Έτσι η εταιρεία αποφάσισε να την τιμωρήσει παραδειγματικά, μιας και κανένα άλλο παράπονο δεν είχε εκφραστεί ποτέ για την υπάλληλο, αφού τη διέκρινε η εργατικότητα, η εντιμότητα, και η συναδελφικότητα.
Η απόλυση που επιδιώκει να κάνει η εταιρεία γίνεται για να τρομοκρατηθούν όλοι οι συνάδελφοι, ώστε να μην τολμούν να σηκώνουν ανάστημα απέναντι στις μεγάλες πολυεθνικές, και στην κυβέρνηση που χαντακώνουν τη ζωή μας. Οι απολύσεις και η φτώχεια είναι η μόνη προσφορά που μπορεί να κάνει το σύστημα αυτό, που μας θέλει ανακυκλώσιμους εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα ώστε να εξυπηρετούνται τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και να αυξάνεται η χλιδή του.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Η κάθε εταιρεία από αυτές αξιοποιεί το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν προσφέρει οι κυβερνήσεις διαχρονικά, απολύοντας παλιούς εργαζόμενους για να πάρουν νέους πιο ευέλικτους και πιο φτηνούς, με ατομικές συμβάσεις, χωρίς συλλογικά διακαιώματα. Επομένως κανένας εργαζόμενος δεν έχει εξασφαλισμένο μέλλον όσο συγκαταβατικός και αν είναι με την εργοδοσία.
Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν την απολυμένη συναδέλφισσα, να δείξουν τώρα την αλληλεγγύη τους. Το σωματείο μας αλλά και τα υπόλοιπα σωματεία που παλεύουν με το πλαίσιο του Π.Α.ΜΕ. δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν ανακαλέσει την απόλυση η εταιρεία. Αν δεν επιστρέψει η εργαζόμενη στην δουλειά της.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ & ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ!
ΤΟ Δ.Σ
Πάτρα 15-02-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας