12/2/16

Συνεχίζουμε – κλιμακώνουμε. Τώρα να αποσυρθεί το κυβερνητικό σχέδιο κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης

Συνεχίζουμε – κλιμακώνουμε. Τώρα  να αποσυρθεί το κυβερνητικό σχέδιο κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης


Το συνδικάτο  χαιρετίζει τους συναδέλφους που έδωσαν δυναμικό παρών στον αγώνα την απεργία της 4ης Φλεβάρη . Χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, ανέργους, συνταξιούχους, νέους, που ενωμένοι συμμετείχαν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και τα απεργιακά συλλαλητήρια έβαλαν μεγάλα εμπόδια στο πέρασμα του ποιο απεχθούς νόμου ενάντια στην κοινωνική ασφάλιση που είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση και αφορά την ίδια μας την ζωή..
Συνάδελφοι
Ο δρόμος της ταξικής πάλης, του  οργανωμένου αγώνα για την απόκρουση των μέτρων και τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών είναι ο δικός μας μονόδρομος, σε αντίθεση με τους «μονόδρομους» του κεφαλαίου ι της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων που τους υπηρετούν.
Η μαζικότητα και ο δυναμισμός των κινητοποιήσεων μας γεμίζουν ελπίδα και αισιοδοξία. Δίνουν ώθηση για τη συνέχιση και  κλιμάκωση του αγώνα, με στόχο την απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου.
Η απεργία, τα συλλαλητήρια, τα μπλόκα της αγροτιάς, οι αγώνες και κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, όλο αυτό το διάστημα, αποτελούν την καλύτερη απάντηση στην προκλητική προπαγάνδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι το σχέδιό της είναι δήθεν δίκαιο και  στηρίζει τους αδύνατους, τη στιγμή που μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και οι μεγαλέμποροι της Υγείας, η μεγαλοεργοδοσία . Γι' αυτό άλλωστε και όλοι αυτοί στηρίζουν το σχέδιο της κυβέρνησης.
Αποτελούν την καλύτερη απάντηση και στα κόμματα εκείνα, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι, που υποκριτικά αντιδρούν ενώ έχουν  στηρίξει με την ψήφο τους το τρίτο μνημόνιο.  Αυτά τα κόμματα και μαζί τους ο παλιός και  νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός  προσπαθούν να μπερδέψουν τους εργαζόμενους στηρίζοντας τις εναλλαγές  και τα διάφορα σενάρια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού . Να αλλάζουν όλα παραμένοντας ίδια.
Είναι ξεκάθαρο και κανείς δεν πρέπει να την πατήσει πέφτοντας  στην  παγίδα με τα νέα κάλπικα  διλήμματα τα  δίπολα που στήνονται ως αριστερά - δεξιά,  - λαϊκιστές- Τσίπρας – Μητσοτάκης που έχουν ως στόχο να κρύψουν την ταύτιση των κομμάτων εκείνων που υπηρετούν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και την ΕΕ.
Πρέπει να πέσει στο κενό ο εκβιασμός της κυβέρνησης ότι οι αγώνες  οδηγούν σε «αποσταθεροποίηση», εννοώντας ουσιαστικά τις δυσκολίες που βάζουν οι  αγώνες στην κυβέρνηση  να εφαρμόσει τα μέτρα - λαιμητόμο. Η σταθερότητα του αστικού πολιτικού συστήματος, όπως αποδείχτηκε   είναι η μεγαλύτερη αστάθεια για  τα δικαιώματά μας αφου έχουν το χρόνο και την σταθερότητα να μας τσακίζουν. Σημαίνει να το βουλώσουμε  να υποταχτούμε.  Εργατικό - λαϊκό κίνημα στο δρόμο του αγώνα σημαίνει ότι δεν φοβόμαστε βάζουμε  δυσκολίες στο αστικό πολιτικά  σύστημα  δημιουργούμε  ρωγμές βάζουμε εμπόδια, και συγκεντρώνουμε  δυνάμεις για ριζικές ανατροπές.
Εχουμε πλούσια πείρα πλέον. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν μεγάλοι αγώνες και κινητοποιήσεις, όμως η γραμμή που επικράτησε ήταν η ρηχή αντιμνημονιακή γραμμή, που ξεγελούσε και απέδιδε τα μέτρα σε κάποιες υποτελείς κυβερνήσεις και καλλιεργούσε συνειδητά  αυταπάτες ότι, αν αλλάξει η κυβέρνηση, τότε τα πράγματα θα αλλάξουν  για το λαό.
Αυτοί  οι αγώνες εξάντλησαν τη δυναμική τους στο να φύγουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το  χειρότερο είναι ότι  οδήγησαν τους εργαζόμενους σε  αναδίπλωση  απογοήτευση στον καναπέ . Έδωσαν χρόνο στο σύστημα να συνεχίσει την επίθεση που θα ολοκληρωθεί με μισθούς πείνας συντάξεις προνοιακά επιδόματα τσακισμένα κοινωνικά δικαιώματα . Τελικά σκλάβοι στον 21ο αιώνα.
Μετά την μεγάλη απεργία σήμερα, υπάρχουν καλύτερες προϋποθέσεις να γίνει ένα ουσιαστικό βήμα στη συσπείρωση, στη μαζικότητα, στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Στην αλλαγή των συσχετισμών δύναμης με ήττα του κυβερνητικού εργαδοτικού συνδικαλισμού παλιού και νέου,  που θα δώσει ώθηση στους  αγώνες υπέρ της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, στην ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής γραμμής για  ρήξη και ανατροπή όχι μόνο των κυβερνήσεων αλλά συνολικά  της πολιτικής που υπηρετεί την στρατηγική του κεφαλαίου . Σε αυτό το δρόμο η ενίσχυση της  κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας της εργατικής τάξης μαζί με αυτοαπασχολούμενους  τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών κόντρα στον κοινωνικό αυτοματισμό που μας διαιρεί μας διασπά μας αποδυναμώνει .
Αυτή η συμμαχία είναι όρος για την αποτελεσματικότητα των αγώνων που μπορούμε  να καθυστερούμε αντιλαϊκά μέτρα, να βάζουμε εμπόδια, να διεκδικούμε βελτίωση της ζωής μας, να έχουμε κατακτήσεις να ανατρέψουμε τελικά  την πολιτική και την εξουσία των λίγων.
Το συνδικάτο με αισιοδοξία καλούμε τα ΔΣ να αποφασίσουν  μαχητική κλιμάκωση με 48ωρη με αιχμή το ασφαλιστικό . Καλούμε να κρατήσουν και ενισχύσουν το αγωνιστικό φρόνημα  να σταθούμε όλοι  στο πλευρό των αγροτών.             ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ  ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ.

12 2 2016                                                                                              το ΔΣ του κλαδικού συνδικάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας