2/10/15

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                                                                                   Πάτρα, 1-10-15

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

  Το συνδικάτο εργαζομένων ΟΤΑ νομού Αχαΐας συμπαραστέκεται  στον δίκαιο  αγώνα του σωματείου των εργαζόμενων καθαριστριών σχολικών κτιρίων. Ο αγώνας τους έφερε το αποτέλεσμα της επαναπρόσληψης τους και για την φετινή σχολική χρόνια.

Πριν καλά- καλά προλάβουν να πιάσουν δουλειά οι καθαρίστριες, το Υπουργείο Παιδείας έσπευσε να προλάβει να πετσοκόψει τους μισθούς πείνας, με έγγραφο που απέστειλε στον Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙΜ (Φορέας Εποπτευόμενος από το Υπουργείο Παιδείας) αναφέρει ότι τo εγκεκριμένο ποσό της δαπάνης για την χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, που αφορά τις αποδοχές των συμβασιούχων Σχολικών Καθαριστριών, για το διδακτικό έτος 2015 – 2016 είναι μειωμένο σε σχέση με το περυσινό κατά 10%.

 Οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες κάθε χρόνο προσλαμβάνονται για  δέκα (10) μήνες το χρόνο και αμείβονται με βάση τις αίθουσες που αναλαμβάνουν με την σύμβαση τους, πέρυσι αμειβόταν με 28 ευρώ την αίθουσα, με μέσο όρο 10 αίθουσες δηλαδή 280 ευρώ μηνιαίως με την νέα απόφαση θα υποστούν μείωση  28 ευρώ.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες. Απαιτούμε άμεσα να ανακληθεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας και να επανέλθει η χρηματοδότηση  τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα.
Αυτή η  αντεργατική  απόφαση  οδηγεί τις συγκεκριμένες εργαζόμενες σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση, με την μείωση των αποδοχών τους.

Ο αγώνας μας είναι κοινός, αφού η επίθεση της αντεργατικής πολιτικής που ασκεί και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τα μνημόνια διαρκείας και οι εντολές της Ε.Ε, καταργούν τα εναπομείναντα εργασιακά μας δικαιώματα. Καλούμε τις εργαζόμενες να βγάλουν συμπεράσματα, να συνταχθούν με τις ταξικές δυνάμεις  και το Συνδικάτο  και να συνεχίσουν τον αγώνα τους, να μην δεχτούν καμία μείωση στους είδη χαμηλούς  μισθούς. Απαιτούμε την μονιμοποίηση τους, με σταθερή εργασία και πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.



H Διοίκηση του Συνδικάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας