30/10/15

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ!ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ!!!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Να υψώσουμε ένα τεράστιο λαϊκό τοίχος ώστε να εμποδίσουμε , να μπλοκάρουμε την εφαρμογή του βάρβαρου αντιασφαλιστικού εκτρώματος για εμάς και τα παιδιά μας. Κανένας στη δουλειά, κανένας και καμία στο δημαρχείο , στο γκαράζ, στα συνεργεία.
Όλοι μια γροθιά ! όλοι στο δρόμο του απεργιακού αγώνα! Συμμετέχουμε μαζικά μαχητικά στην
Γενική Πανεργατική Απεργία στις 12 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου  στις 10:30 π.μ.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιώντας τις μνημονικές της δεσμεύσεις και πατώντας πάνω στα δύο μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων έρχεται να ισοπεδώσει και τα τελευταία εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα! Από τα μέτρα αυτά δεν γλιτώνει κανείς! Αφορούν και τους παλιούς και τους νέους ασφαλισμένους αλλά και τους εν ενεργεία συνταξιούχους. Ψήφισαν να δουλεύουμε όλοι μέχρι τα 67 και βλέπουμε ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής. Τα χρόνια δουλειάς γίνονται 40. Έβαλαν στο τραπέζι τα ΒΑΕ και μιλάνε για Επαγγελματικό Ταμείο Ασφάλισης. Άλλαξαν τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης με ποσοστά αναπλήρωσης από 70 % σε 45- 55% και για κύρια και επικουρική που σχεδιάζουν την κατάργηση της. . Φέρνουν νέο μισθολόγιο με  εισαγωγικό μισθό προσαρμοσμένο στον ιδιωτικό τομέα, ήτοι 586 ευρω.

 ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. Την προηγούμενη περίοδο προκειμένου να μειώσουν την μισθολογική δαπάνη και τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, με μια έννοια ωθούσαν στην συνταξιοδότηση συναδέλφους , τώρα με την αύξηση των ορίων ηλικίας οι «περιορισμοί των δαπανών» θα προέλθουν από απολύσεις προσωπικού. Σε όλους τους δήμους προωθούν  τις ιδιωτικοποιήσεις και την δημιουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια  με 5μηνα χωρίς εργασιακά δικαιώματα.

Σε αυτές τις συνθήκες ή παλεύουμε ή πεθαίνουμε μέρα τη μέρα!

Εμείς πιστεύουμε πως έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια . Να ξαναθυμηθούμε ότι  οι όποιες κατακτήσεις απολαμβάνουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα σκληρών  αγώνων και θυσιών. Η απεργία  να γίνει υπόθεση όλων των συναδέλφων.  Κανένας εφησυχασμός. επειδή πήραν απόφαση η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Είναι ανυπόληπτοι, είναι αφερέγγυοι. Την αποφάσισαν μόνο και μόνο επειδή πιέστηκαν από τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες που συμφώνησαν με την πρόταση του Π.ΑΜΕ για την απεργιακή κινητοποίηση. Δεν θέλουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις γιατί είναι ταυτισμένοι με τα συμφέροντα του κεφαλαίου της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Η ΓΣΕΕ τον Ιούλη στο δημοψήφισμα προσκαλούσε τους εργαζόμενους να ψηφίσουν ναι στο μνημόνιο. Το Ε.Κ. Πάτρας δηλώνει ότι δεν συντρέχει κανένας σοβαρός λόγος για να συνεδριάσει το Δ.Σ..
Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ  στο δήμο της Πάτρας όταν συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ του σωματείου των μονίμων υπαλλήλων, το μόνο που κάνουν είναι να  επαινούν συνεχώς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ  και να μας υποδεικνύουν να στηρίξουμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο και δηλώνουν και υπερήφανοι για την επιλογή τους!!!  Μας λένε , όσοι δεν στηρίζουν αυτή την ¨αριστερή κυβέρνηση» είναι δοσίλογοι… Όλοι οι αντιμνημονικοί γίνανε μνημονικοί μέσα σε ένα βράδυ!! Όλο το προηγούμενο διάστημα δημιουργούσαν αυταπάτες και προσδοκίες στους εργαζόμενους ότι με την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ θα μας έλυνε το πρόβλημα.

Αν δεν παλέψουμε δεν θα μας σώσει κανείς. Καμία ανοχή ! Καμία αναμονή!

Κανένας να μην παρασυρθεί από τα ψέματα της βρώμικης κυβερνητικής προπαγάνδας ότι δήθεν τα μέτρα θα αποδώσουν «δικαιοσύνη και ισότητα». Κανένας να μην ξεγελαστεί από την επιχείρηση διαχωρισμού των εργαζόμενων! Το «διαίρει και βασίλευε» είναι η προσφιλής τους τακτική για να περνούν τα μέτρα! Τα ισοδύναμα είναι απάτη!
Την ίδια στιγμή που πετσοκόβουν όλα τα δικαιώματα μας, χαρίζονται στην καπιταλιστική μεγαλοεργοδοσία χρέη εκατομμυρίων, απαλλάσσονται από εισφορές στα ταμεία, από πρόστιμα, από φορολογία, επιδοτούνται με ζεστό χρήμα που αρπάζουν από τις δικές μας αιματηρές θυσίες! Φέρνουν νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας, δηλαδή δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς εξαιρέσεις. Καταργούν τα ΒΑΕ, διατυπώνουν σαφείς θέσεις αποχαρακτηρισμού επαγγελμάτων.
  Όλα αυτά τα έχουμε χρυσοπληρώσει με ιδρώτα, κόπο και αίμα, εμείς και οι προηγούμενες γενιές! Δεν μας τα χάρισε κανείς! Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την άθλια ζωή, την ανεργία, τη μισή δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα για να αυγαταίνουν τα κέρδη λίγων. Δυναμώνουμε την ενότητά μας, τα σωματεία μας, συσπειρωνόμαστε με το ΠΑΜΕ, χτίζουμε την κοινωνική συμμαχία για ρήξη και ανατροπή με την ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων! Για ανάπτυξη προς όφελος του εργαζόμενου λαού όχι των λίγων!
12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!
Αγωνιζόμαστε και Απαιτούμε :
Ø      Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις και αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων   στο ύψος που ήταν το 2009. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.
Ø      Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων που μειώνουν συντάξεις και παροχές.  Όρια ηλικίας στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Ø      Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ δηλαδή στο 80% της ΕΓΣΣΕ των 751 ευρώ.
Ø      Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία.
Ø      Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI) με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
Ø      Επιστροφή των ταμειακών αποθεματικών με τα οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πλήρωσε τις δόσεις προς το ΔΝΤ «στην ώρα τους». Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο».
Ø      Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.
Ø      Καμία εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα) και ένταξη νέων επαγγελμάτων. Επαναφορά των ΒΑΕ για τα επαγγέλματα που αποχαρακτηρίστηκαν.
Το συνδικάτο των ΟΤΑ νομού Αχαΐας καλεί όλα τα σωματεία του κλάδου στο νομό μας, να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Να οργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις, να ενημερώσουμε όλους τους  εργαζόμενους τους μόνιμους, τους συμβασιούχους, από κοινού να αντιπαλέψουμε τη νέα βάρβαρη επίθεση των αντιλαϊκών μέτρων «των προαπαιτούμενων του 3ου μνημονίου».
Καλούμε όλους  τους συνάδελφους να συμμετέχουν μαζικά,  την Τετάρτη 4 Νοέμβρη στην συμβολική κατάληψη στις 10  έως 1:00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Πατρών και σε όλα τα Δημαρχεία του νομού Αχαΐας.
Την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 Π.Μ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ
Πάτρα, 29 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας