7/4/15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (Δ.Α.Σ) Αχαΐας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ –ΟΤΑ στη Γενική Συνέλευση των υπαλλήλων του Δήμου της Πάτρας έδωσαν τη μάχη της ενότητας του κλάδου .Όμως η πλειοψηφία του Δ.Σ του σωματείου υπαλλήλων, ( ΠΑΣΚΕ, ΣΕΑΜ-ΣΥΡΙΖΑ) έγραψαν στα «παλιά της τα παπούτσια» την απόφαση του ανώτερου οργάνου που είναι η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Επέβαλαν με το «έτσι θέλω»  την δική τους θέληση για μια κάλπη μόνο των μονίμων και των ΙΔΑΧ, αποκλείοντας από τις εκλογές  του συμβασιούχους  που δουλεύουν στο δήμο  8-10 χρόνια .Δεν παρέδωσαν τις  καταστάσεις μελών στην Εφορευτική Επιτροπή με όλες τις μορφές εργασίας. Μάλιστα διέγραψαν από το μητρώο συναδέλφους συμβασιούχους (ΙΔΟΧ) που στο παρελθόν είχαν γραφτεί στο Σύλλογο.

Η στάση τους δείχνει ότι θέλουν να κρατήσουν το κίνημα και τους εργαζόμενους διασπασμένους και ανίσχυρους. Οι δυνάμεις αυτές προσπαθούν να δυναμιτίσουν τις εκλογικές διαδικασίες και να αποτρέψουν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη Αντιπροσώπων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ γιατί φοβούνται την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων .
Θέλουν το συνδικαλιστικό κίνημα να καταθέσει τα όπλα, να μην διεκδικεί να παραιτηθούμε από τους αγώνες, να στηρίξουμε την κυβέρνηση και την αστική τάξη, γιατί όπως λένε αν «διεκδικήσουμε αιτήματα αυτό θα οδηγήσει σε ασφυξία την κυβέρνηση». Ο νέος και παλιός κυβερνητικός συνδικαλισμός δείχνει το πρόσωπο του, θρασύς και απροκάλυπτος, αντιδημοκρατικός.

Συναδελφοι,
Σήμερα χρειαζόμαστε ένα συνδικαλιστικό κίνημα που θα αντεπιτεθεί, για την ανάκτηση των απωλειών μας. Έχουμε ανάγκη για ένα μαζικό κίνημα ταξικά προσανατολισμένο  σε σύγκρουση με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα  ενάντια στους «θεσμούς Ε.Ε. , ΔΝΤ» διεκδικώντας μια οικονομία που θα λειτουργεί προς όφελος των εργαζομένων και του λαού.

Στηρίξτε, ενισχύστε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ-ΟΤΑ την μόνη δύναμη που με συνέπεια ανοίγει τον δρόμο του αγώνα της ενότητας της πάλης των εργαζομένων. Οι αντιπρόσωποι που θα εκλεγούν από τα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ – ΟΤΑ θα μεταφέρουν  το μήνυμα της ενότητας των εργαζόμενων στο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ΙΔΟΧ , ΙΔΑΧ , ΜΟΝΙΜΟΥΣ στο δήμο Πατρέων, στις εκλογές Μ. Τρίτη 7 Απρίλη .
ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΟΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ .
ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ

Πάτρα 6-4- 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας