20/1/15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20-1-15

Δελτίο τύπου
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ -22-1-15, ΩΡΑ 10 π.μ.(Νέα Εθνικη οδό,Πατρων-Αθηνων158)

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Το συνδικάτο εργαζομένων Ο.Τ.Α νομού Αχαΐας καλεί όλους τους εργαζόμενους στο δήμο Πατρέων να σταθούν στο πλευρό των 16 απλήρωτων συναδέλφων μας στον κοινωνικό τομέα του δήμου Πατρέων.
Ο κοινωνικός οργανισμός προσέλαβε αυτούς τους εργαζομένους προκειμένου να καλύψει τα τεράστια κενά και τις  ανάγκες,  των παιδικών σταθμών , των ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ, ΚΑΠΗ , και του «Βοήθεια στο σπίτι». Ο επίτροπος αρνείται να υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής με την δικαιολογία πως οι εργαζόμενοι αυτοί, «δεν καλύπτουν επείγουσες και επιτακτικές ανάγκες»!

Το ζήτημα που προέκυψε με τους 16 εργαζόμενους δεν είναι διαδικαστικό, αλλά βαθιά ταξικό. Εχει να κάνει με το ότι η πολιτική που εφαρμόζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό του κεφαλαίου. Έχει να κάνει με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει  σαν στόχο, μεταξύ άλλων, την απαξίωση και τη διάλυση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών με την παράδοση τους σε ιδιωτικά συμφέροντα. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές.
Βασικό ζήτημα για κάθε εργαζόμενο και κάθε εργαζόμενη είναι να κατανοήσει ότι, πραγματικά, για το κεφάλαιο, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και το πολιτικό τους προσωπικό δεν είναι επείγουσα και επιτακτική ανάγκη η παροχή υψηλού επιπέδου και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών για τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, για τα παιδιά μας. Για το κεφάλαιο το βασικό ζήτημα είναι η εκμετάλλευση αυτών των λαϊκών αναγκών για να επενδύει και να κερδοσκοπεί πάνω σε αυτές. Εκεί πατάει και η απόφαση της κυβέρνησης να μην εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής των 16 εργαζόμενων.

Το συνδικάτο μαζί με τους  εργαζόμενους του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων  θα συνεχίσουμε τον  αγώνα, για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους οι συναδελφοι, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ενάντια στην υποβάθμιση και το κλείσιμο των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών, για την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος, όχι στη δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ και στην είσοδο των ιδιωτών.     
     Καλούμε τους γονείς, να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των παιδιών και να αγωνιστούν μαζί με τους εργαζόμενους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για μόνιμη και σταθερή δουλειά  στις κοινωνικές δομές με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για τα παιδιά.

ΟΛΟΙ κ ΟΛΕΣ στην ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22-1-15, ΩΡΑ 10 π.μ.
               ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Όχι υποβάθμιση και το κλείσιμο των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών.
  • Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος.
  • Oχι στη δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ και την είσοδο των ιδιωτών στους δήμους.     


                                                                                                                 Πάτρα, 20-1-15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας