18/11/14

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ ØΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΗ  ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 9Π.Μ
     Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Οι 21 εργαζόμενοι συμβασιούχοι  του βρεφοκομείου Πατρών ενώ έχουν υπογράψει Σύμβαση με τον Δήμο Πατρέων για το τρέχον έτος, o Επίτροπος αρνείτε να υπογράψει την μισθοδοσία των εργαζομένων, που δουλεύουν στο βρεφοκομείο  8 – 10 χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση , η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι μηχανισμοί τους οδηγούν σε απόλυση τους εργαζόμενους του Βρεφοκομείου και στο κλείσιμο του Δημοτικού Βρεφοκομείου  που φιλοξενεί 230 παιδιά!
Αυτή η πολιτική είναι βάρβαρη, είναι η πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που επιβάλει η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, που κουρελιάζει τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών της, προκειμένου να αυξάνονται τα κέρδη των μονοπωλίων.
Καλούμε τους εργαζομένους , τους γονείς των παιδιών  μαζί με το Συνδικάτο να μπούνε μπροστά στον αγώνα για την υπεράσπιση βασικών μας  δικαιωμάτων, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Το δικαίωμα και την   ανάγκη  των παιδιών για  προσχολική αγωγή, δημόσια και δωρεάν.
·         Το Συνδικάτο Ο.Τ.Α νομού Αχαΐας μαζί με τις εργαζόμενες του βρεφοκομείου την Δευτέρα 17 Νοέμβρη το πρωί προχωρήσαμε  σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και είχαμε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα. Ζητήσαμε να πάρει θέση υπέρ της παραμονής των εργαζομένων  στο βρεφοκομείο και το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών για  προσχολική αγωγή, δημόσια και δωρεάν.
·         Την Τρίτη 18 Νοέμβρη είχαμε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων όπου  μας εξέφρασε για άλλη μια φορά την στήριξη της Δημοτικής Αρχής στον αγώνα μας για τα δίκαια αιτήματα μας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην δωρεάν προσχολική φροντίδα και αγωγή.
·         Πέμπτη 20 Νοέμβρη  προχωράμε στην 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση 9π.μ
·         Παρασκευή 21 Νοέμβρη συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών στις 6μ.μ στην πλατεία Γεωργίου.
                                    Δεν θα ανεχτούμε  να ζήσουμε τον εφιάλτη της ανεργίας.
- Κάνουμε γνωστό το πρόβλημα του βρεφοκομείου προς όλους τους εργαζόμενους , τους γονείς, τα εργατικά  εργατικά σωματεία ώστε να πάρουν ανάλογες αποφάσεις στήριξης και συντονισμού του αγώνα για:
.
Ø      ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ
ØΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
ØΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ØΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ – ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
ØΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!
                                                            
Η Διοίκηση του Συνδικάτου

Πάτρα 18-11-14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας