4/11/14

5- Νοέμβρη 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ( Πατρων – Αθηνών) στις 10 το πρωί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

5- Νοέμβρη 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση  ( Πατρών – Αθηνών) στις 10 το πρωί.

Το κλαδικό Συνδικάτο εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αχαΐας  κηρύσει 24ωρη απεργία στις 5 Νοέμβρη για τους εργαζόμενους του Δημοτικού  Βρεφοκομείου Πατρών..
Ο κίνδυνος να κλείσει το βρεφοκομείο είναι άμεσος και απειλεί  τους 22 εργαζόμενους του βρεφοκομείου να πεταχτούν στο δρόμο μαζί με τα 180 παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό .
Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι ενώ έχουν υπογράψει Σύμβαση με τον Δήμο Πατρέων για το τρέχον έτος  ο Επίτροπος και ο-Πρόεδρος του Εκλεκτικού Συνεδρίου προκειμένου να εφαρμόσουν κατά γράμμα τον νόμο και την πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης & της σχετικής οδηγίας,  θέλει να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στο βρεφοκομείο 6-8 χρόνια  και να προσλάβουν άλλους στην θέση αυτών προκειμένου να μην αποκτούν οι εργαζόμενοι δικαιώματα και χωρίς να  ενδιαφέρονται για το κόστος της απόφασης τους, για την τύχη των οικογενειών , των παιδιών που φιλοξενούνται στο βρεφοκομείο, αλλά ούτε και των εργαζομένων στο τι θα απογίνουν.
Αυτή η πολιτική είναι η βάρβαρη πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που επιβάλει η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, που κουρελιάζει τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών της, προκειμένου να αυξάνονται τα κέρδη των μονοπωλίων.

Καλούμε τους εργαζομένους , τους γονείς των παιδιών  μαζί με το Συνδικάτο να μπούνε μπροστά στον αγώνα για την υπεράσπιση βασικών μας  δικαιωμάτων, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Το δικαίωμα και την   ανάγκη  των παιδιών για  προσχολική αγωγή, δημόσια και δωρεάν .

Δεν θα ανεχτούμε  να ζήσουμε τον εφιάλτη της ανεργίας.
Δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα
Όχι άλλα θύματα από την ανεργία.

·         ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ.
·         ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟΥ
·         ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ
·         ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
·         ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ – ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!Η Διοίκηση του Συνδικάτου
Πατρα , 4-11-14


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας