10/9/14

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:30 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλοι στη Στάση Εργασίας στις 11 Σεπτέμβρη από τις 11.30 έως το τέλος του ωραρίου.
Ενάντια στις απολύσεις, τον λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων των ΙΔΑΧ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,   
  Το κλαδικό Συνδικάτο Ο.Τ.Α νομού Αχαΐας καλεί όλους τους εργαζόμενους να  συμμετέχουμε μαζικά στην Στάση Εργασίας στις 11/9/14  στις 11:30 π.μ έως την λήξη ωραρίου και συγκέντρωση στο Δημαρχείο της Πάτρας. Αποκαλύπτουμε ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τον επανέλεγχο όλων των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα (άρθρο 42 του νόμου 4250/14) θέλει να πετάξει στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους.
Τα λεγόμενα της κυβέρνησης περί πλαστών δικαιολογητικών για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι παραμύθια. Οι εργαζόμενοι ΙΔΑΧ, που δούλευαν με "εντολή Δημάρχου" ή και με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, ανασφάλιστοι και απλήρωτοι τις περισσότερες φορές, δεν μπορεί να είναι υπόλογοι για την κατάσταση αυτή, δεν μπορεί να διώκονται και να απολύονται. Για τη "μαύρη" εργασία υπόλογοι είναι οι εργοδότες, αυτοί που τσαλαπατούν ακόμα και αυτό το βασικό δικαίωμα στη σταθερή δουλειά». Οι κυβερνησεις εκμεταλλεύτηκαν βάναυσα τους συμβασιούχους, γιατί τους κρατούσαν όμηρους για πολλά χρόνια, άρπαζαν την ψήφο τους και τώρα μιλάνε για «νόμιμες διαδικασίες» και αξιοκρατία στις απολύσεις!! Απελευθέρωσαν επί της ουσίας τις απολύσεις και τώρα ανακυκλώνουν τους ανέργους με τα ευρωενωσιακής έμπνευσης προγράμματα σύγχρονης σκλαβιάς.
Να μην περάσει ο κυβερνητικός ελιγμός της τροπολογίας για το νόμο της αξιολόγησης.

   Η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για την αξιολόγηση (άρθρο 250, νόμος 4281) αποτελεί ελιγμό. Κανένας ελιγμός της κυβέρνησης ή άμβλυνση κάποιων διατάξεων του νόμου δε πρέπει να ξεγελάσει τους εργαζόμενους. Ψεύδεται η κυβέρνηση όταν λέει ότι με αυτό τον τρόπο θέλει να αντιμετωπίσει όσους κατέθεσαν πλαστά δικαιολογητικά. Δεν στηρίζουμε πτυχία μαϊμού και πλαστά δικαιολογητικά, αλλά ούτε παραχωρούμε το ρόλο του τιμητή της νομιμότητας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας στα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), που έχουν κάνει κουρελόχαρτο το δικαίωμα στη δουλειά.  Η  κυβέρνηση θέλει να ξεφορτωθεί με αυτόν τον τρόπο τους εργαζόμενους με δικαιώματα και να ανοίξει τον δρόμο για να διεισδύσουν οι ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι  σε τομείς –φιλέτα.
Οι εργαζόμενοι πρέπει επίσης να θυμηθούν και τα παραμύθια που τους αράδιαζαν οι άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις, που έσπερναν αυταπάτες ότι η εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 1999/70/ΕΚ θα τους οδηγήσει στη μονιμοποίηση!!!, που χαρακτήριζαν τους τότε συμβασιούχους σαν «ρουσφέτια των δημάρχων», που μιλούσαν για «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» κλπ

Να βγουν συμπεράσματα… Οι απολύσεις και η ανεργία μας αφορούν όλους. Μας θέλουν άνεργους ή μισοεργαζόμενους, εργαζόμενους - σκλάβους ή 5μηνίτες για να πετύχουν την ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου.
 
 Η ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι άλλες δυνάμεις στο ( Γ.Σ ΑΔΕΔΥ) τάσσονται υπέρ μιας άλλης καλής αξιολόγησης, στο πλαίσιο του σημερινού δρόμου ανάπτυξης, της σημερινής εξουσίας και του σημερινού, αντιδραστικού, κρατικού μηχανισμού. Αποσυνδέουν  ουσιαστικά την αξιολόγηση από το πραγματικό, αντιδραστικό της περιεχόμενο.  Πρότειναν μάλιστα να καλέσει η ΑΔΕΔΥ την κυβέρνηση σε διάλογο για το ποιο σύστημα αξιολόγησης πρέπει να εφαρμοστεί. Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά ότι οι δυνάμεις αυτές υπονομεύουν την πάλη, συσκοτίζουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα της αξιολόγησης, και βάζουν εμπόδια να εκφραστούν με πιο μαζικό τρόπο οι αγωνιστικές διαθέσεις που έδειξε μεγάλη μερίδα των εργαζομένων στους Δήμους.
      Η ΚΕΔΕ δηλώνει  «ένθερμος υποστηρικτής» και «υπέρμαχος αυτής της διαδικασίας», γιατί θέλουν να ξεφορτωθούν εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα και να ανοίξουν την παραπέρα διείσδυση επιχειρηματικών ομίλων σε  τομείς – φιλέτα των ΟΤΑ.
Στο πλαίσιο του σημερινού δρόμου ανάπτυξης, της σημερινής εξουσίας και του σημερινού, αντιδραστικού, κρατικού μηχανισμού δε μπορεί να υπάρξει αξιολόγηση που θα έχει φιλολαϊκά χαρακτηριστικά, δε μπορεί να υπάρξει «καλή» αξιολόγηση. 

Κανένας εφησυχασμός.  Ένα δρόμο έχουμε, μια επιλογή.
Κίνημα ανασύνταξης για την ανατροπή.

Να συσπειρωθούμε στα συνδικάτα, να δυναμώσουμε τους αγώνες, την αντικαπιταλιστική-αντιμονοπωλιακή πάλη και στη βάση αυτή να απαλλαγούμε από τα κόμματα αλλά και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που προσκυνούν τον ευρωμονόδρομο και την ανταγωνιστικότητα.
Φτάνει πια. Η σταθερή δουλειά, η δουλειά με δικαιώματα δεν μπορεί να θεωρείται άπιαστο όνειρο.

         Το κλαδικό Συνδικάτο με τις παρεμβάσεις τους έως τώρα έχει παρεμποδίσει «τον επανέλεγχο »στον Δήμο της Πάτρας. Αν και έχει δοθεί εντολή από την Δημοτική Αρχή να μην σταλούν στοιχεία στο Υπουργείο, δεν θα πρέπει οι εργαζόμενοι να επαναπαυόμαστε.  Επαγρυπνούμε και με όλες τις δυνάμεις μας να οργανώσουμε την πάλη των εργαζομένων προκειμένου να καταργήσουμε στην πράξη τον αντιδραστικό νόμο 4250 και να μείνει στα χαρτιά.

Όχι στον επανέλεγχο συμβάσεων που οδηγεί σε απολύσεις

Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

·                    να καταργηθεί ο νόμος 4250/14
·                    να μην προχωρήσει ο επανέλεγχος των συμβάσεων
·                    να μην γίνει καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα
·                    μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους - μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων,
χωρίς όρους και προϋποθέσεις                                                                                                                                
                                                                                                                                                                    

Όλοι στην Στάση Εργασίας στις 11/9/14  στις 11:30 π.μ έως την λήξη ωραρίου και συγκέντρωση στο Δημαρχείο της Πάτρας.

Η διοίκηση του συνδικάτου


  Πάτρα 10-9-14

















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας