24/7/14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πάτρα,  24 - 7- 14
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,                    

      Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προχωρά στο λεγόμενο επανέλεγχο όλων των συμβάσεων αορίστου χρόνου των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με το άρθρο 42 του νόμου 4250/26-3-14 “Διοικητικές απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α' 161) και λοιπές ρυθμίσεις”, που ψήφισε πρόσφατα.
Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του κλαδικού Συνδικάτου μας, την Τετάρτη 23/7/14, προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο προσωπικού, παρενέβη  στη διαδικασία έλεγχου, ζήτησε την διακοπή της διαδικασίας  αποστολής στοιχείων προς το Υπουργείο Εσωτερικών και την αποχώρηση των ελεγκτών από το γραφείο.
Παρεμποδίζουμε τον έλεγχο αυτό, γιατί η κυβέρνηση θέλει με τον τρόπο αυτό να οδηγήσει στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους, θέλει οι περίπου 35.000 εργαζόμενοι ΙΔΑΧ να αποτελούν μία μόνιμη δεξαμενή απολύσεων. Προωθεί αντιλαϊκές  αναδιαρθρώσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για να ανοίξει παραπέρα το δρόμο, για να διεισδύσουν οι ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι  σε τομείς –φιλέτα.
Ψεύδεται η κυβέρνηση όταν λέει ότι με αυτό τον τρόπο θέλει να αντιμετωπίσει όσους κατέθεσαν πλαστά δικαιολογητικά. Δεν στηρίζουμε πτυχία μαϊμού και πλαστά δικαιολογητικά, αλλά ούτε παραχωρούμε το ρόλο του τιμητή της νομιμότητας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας στα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), που έχουν κάνει κουρελόχαρτο το δικαίωμα στη δουλειά.  .  
Η Δ/νση του γραφείου προσωπικού γνώριζε από τις 7/7/14 ότι θα γίνει προγραμματισμένος έλεγχος αλλά δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τους εργαζόμενους και τα σωματεία. Ευθύνη έχει και το προεδρείο του επιχειρησιακού Σωματείου (δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και του ΣΕΑΜ) που δεν έκανε καμία ενέργεια να ενημερώσει, να παρεμποδιστεί ο έλεγχος και η αποστολή των στοιχείων στο υπουργείο ενώ μέλος του Δ.Σ. (εκλεγμένος με την ΠΑΣΚΕ) που εργάζεται στο γραφείο προσωπικού  ήταν παρών στη διαδικασία ελέγχου.
Απαιτείται κίνημα εργαζομένων μαζικό , συντονισμένο ταξικά προσανατολισμένο που να μην στέκεται μόνο στην περιγραφή του προβλήματος ( όπως κάνει η ΠΟΕ – ΟΤΑ ) και αφήνουν στο απυρόβλητο τις αιτίες και τον χαρακτήρα των μέτρων που παίρνονται και κρύβουν τον υπεύθυνο αυτής της αντεργατικής λαίλαπας.
Το Συνδικάτο των Ο.ΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην 2ωρη στάση εργασίας, 10π.μ έως 12π.μ. την Παρασκευή 25-7-14 και συγκέντρωση στο Δημαρχείο που αποφάσισαν τα σωματεία του Δήμου της Πάτρας.
Ø                        να καταργηθεί ο νόμος 4250/14
Ø                        να μην προχωρήσει κανένας επανέλεγχος συμβάσεων, που θα οδηγήσει σε απολύσεις
μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους - μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και  προϋποθέσεις.-
Κανένας εφησυχασμός.  Ένα δρόμο έχουμε, μια επιλογή.
Κίνημα ανασύνταξης για την ανατροπή.
Η διοίκηση του συνδικάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας