4/7/14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



                                     ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου των Ο.Τ.Α Νομού Αχαΐας, μαζί με το Σωματείο Οδηγών του Δήμου Πατρέων και με εκπρόσωπο των εργαζομένων από το σωματείο καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, προχώρησαν  σήμερα 4 -7 -14, σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκειμένου να συναντήσει τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης και να του εκθέσουν τα αιτήματα των εργαζομένων.
Για άλλη μια φορά ο Γενικός Γραμματέας «φρόντισε να εξαφανιστεί» λίγα λεπτά πριν ανέβει η αντιπροσωπεία των σωματείων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Τα Σωματεία συναντήθηκαν με τριμελή αντιπροσωπεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ζήτησαν να μεταφερθούν στον Γενικό Γραμματέα τα παρακάτω αιτήματα , που είναι και αιτήματα της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στο Δημόσιο την ερχόμενη Τετάρτη στις 9 Ιούλη.
ü                        Να καταργηθεί ο νόμος 4250/14 για την  λεγόμενη αξιολόγηση
ü                        Δεν συμπληρώνουμε τα έντυπα αξιολόγησης, καταθέτουμε τα έντυπα στο σωματείο.
ü                        Καμιά απόλυση. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους.
ü                        Το αίτημα για 1400 ευρώ βασικό μισθό για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους. Αυξήσεις στους μισθούς ώστε να καλυφθούν οι απώλειές μας
ü                        Αποκλειστικά δημόσια καθολική κοινωνική Ασφάλιση.
ü                        Κάτω τα χέρια απ’ το εφάπαξ και τα ταμεία. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, όχι στην ιδιωτική ασφάλιση και τα επαγγελματικά ταμεία.
ü                        Όχι στη διάλυση των κοινωνικών δομών. Απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» με επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
ü                        Έξω οι ΜΚΟ και οι ΚΟΙΝΣΕΠ από τις κοινωνικές υπηρεσίες.
ü                        Καμία ιδιωτικοποίηση σε ΔΕΗ-νερό-διαχείριση απορριμμάτων-σχολεία-νοσοκομεία κ.α. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία-Παιδεία για όλους.
Οι Αντιπροσωπεία των σωματείων επεσήμανε ακόμη ότι δεν θα επιτρέψουν καμία ιδιωτικοποίηση, καμία απόλυση, αντιθέτως τόνισαν  την άμεση ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού την στιγμή μάλιστα που το υπάρχων προσωπικό που έχει απομείνει  στην καθαριότητα, στα Τεχνικά Συνεργεία  είναι σε μεγάλη ηλικία και με πολλαπλά προβλήματα υγείας. Οι εργαζόμενοι στον Δήμο της Πάτρας έχουν βγάλει συμπεράσματα στο τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση.  Έχουμε  ζωντανό παράδειγμα το εργοστάσιο της Ανακύκλωσης που λειτουργεί στην Ξερόλακκα. Εργαζόμενοι με τρίμηνες και πεντάμηνες συμβάσεις, απλήρωτοι για μήνες,  σε άθλιες συνθήκες εργασίας με πολλά εργατικά ατυχήματα  
Καλούμε, όλους τους συναδέλφους στους Δήμους και την Περιφέρεια να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να μην υποκύψει κανένας.  Να βγάλουν συμπεράσματα, να απεργήσουν, ΓΙΑΤΙ πρέπει να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση. Αν τώρα δεν αποφασίσουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει θα βρεθούμε χειροπόδαρα δεμένοι και με την πλάτη στον τοίχο για πολλά, πολλά χρόνια. Τέτοιο δικαίωμα δεν έχουμε. Έχουμε χρέος στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στις νεότερες γενιές να αντιδράσουμε.
Όλοι στην απεργία στις 9Ιιουλη- Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ στις 9:30 το πρωί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση (εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου).
Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας