30/9/14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συλλαλητήριο την Τετάρτη 1η Οκτώβρη Υγειονομικών στις 6 μ.μ στην πλατεία Γεωργίου 
Συνάδελφοι, η πολιτική που ασκείται από κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) θεωρεί τα μισθολογικά και εργασιακά μας δικαιώματα ως «κόστος» που επιβαρύνουν την πλουτοκρατία και το κράτος της και από τα οποία πρέπει να απαλλαγούν. Είναι πολιτική που έχει θεό της τα υπερκέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και στο βωμό τους γινόμαστε θυσία. Αν θέλουμε λύση στα προβλήματά μας,  η απάντηση μας πρέπει να στρέφεται ενάντια σε αυτή την πολιτική και τους φορείς της. Προσαρμόζουν όλο και περισσότερο τη λειτουργία των κρατικών νοσοκομείων στους νόμους της αγοράς, όπου για να είναι «βιώσιμα», πρέπει να εξασφαλίζουν κέρδη και έσοδα, να ενισχύεται η επιχειρηματική τους λειτουργία.
Γι’ αυτό και οι ασθενείς γίνονται πελάτες. Γι’ αυτό, και έχουν αυξηθεί οι ώρες εργασίας των υγειονομικων, κατάργησαν τις ακτινολογικές άδειες, υπάρχει εντατικοποίηση, μείωσαν τους μισθούς μας και ετοιμάζονται νέες μειώσεις με τη σύνδεση μισθού-βαθμού, με την παραγωγικότητα. Γι’ αυτό όλο και περισσότερο αντικαθιστούν θέσεις εργασίας μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης με ευέλικτες σχέσεις εργασίας. Γι’ αυτό και θεσμοθέτησαν την Ανώνυμης Εταιρείας Αμοιβών Νοσοκομείων. Γι’ αυτό και θέλουν να εφαρμόσουν την αξιολόγηση. Για να μετρούν πόσο καλά λειτουργεί το νοσοκομείο επιχείρηση και η δική μας η συμβολή σε αυτό. Όσο τα νοσοκομεία λειτουργούν σαν επιχειρήσεις, στα χέρια του κράτους εργοδότη, δεν μπορεί να υπάρξει «καλή» αξιολόγηση, όπως λέει η ΠΑΣΚΕ η ΔΑΚΕ και το Μ.Ε.Τ.Α.
Όσο η υγεία είναι εμπόρευμα, όσο «προσαρμόζεται στις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας», όπως λέει ο Υπουργός Υγείας, τόσο και θα οξύνονται τα προβλήματα των εργαζομένων και των ασθενών. Γι’ αυτό και ο αγώνας για τα δικαιώματα μας πρέπει να συνδέεται με τη πάλη να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία και παντού.
Γι αυτό έχουν τεράστιες ευθύνες η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ που η αντιλαϊκή λαίλαπα βρήκε απροετοίμαστους τους υγειονομικούς αλλά και συνολικά την εργατική τάξη, για τον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος. Υπονομεύουν κρυφά και φανερά μαζί με τη παράταξη Μ.Ε.Τ.Α τις όποιες κινητοποιήσεις αποφασίζονται, σπέρνοντας το δηλητήριο του «αγώνες άνευ κόστους», ή «έξυπνες μορφές πάλης», δηλαδή απεργίες χωρίς απεργούς, με την άρνηση ή και την κωλυσιεργία να παρθούν μέτρα επιτυχίας των απεργιών, των κινητοποιήσεων, αλλά και στο να υιοθετηθεί πλαίσιο πάλης που να απαντάει στις ανάγκες μας. Ανακοινώνουν απεργίες μετά από μεταξύ τους τηλεφωνικές …συνεννοήσεις χωρίς καν να συνεδριάσουν τα Δ.Σ, γιατί  θέλουν αγώνες στα χαρτιά!
Η έγνοιά τους δεν είναι πως θα προετοιμαστούν καλά οργανωμένοι, νικηφόροι αγώνες, αλλά πως θα σπείρουν αυταπάτες γι’ ακόμα μια φορά, να περιμένουν οι εργαζόμενοι ακινητοποιημένοι μακριά από τους αγώνες για τη δική τους ζωή, τους νέους …«κυβερνητικούς σωτήρες».
Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας! Σπάμε την αναμονή και τις αυταπάτες ότι δήθεν θα έρθει η νέα κυβέρνηση που θα μας σώσει. Καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που έλεγαν πως θα ταρακουνήσουν την Ευρώπη και δεν δεσμεύτηκαν ούτε ότι το επίδομα ανεργίας οτι θα το παίρνουν όλοι οι άνεργοι για όσο είναι στην ανεργία!
Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε. μπορούμε να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση. Ενιαία πάλη - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ υγειονομικοί, εργάτες, υπάλληλοι, αυταπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση σε υγεία & πρόνοια, για ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεά σύστημα υγείας-πρόνοιας. Για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της Ε.Ε. με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.
Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση! Πάμε και για να αποσπάσουμε κατακτήσεις, για να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται!
Κλιμακώνουμε: Διαδηλώνουμε βροντοφωνάζοντας ότι αρνούμαστε να ζήσουμε με τα ψίχουλα.
·                           Παίρνουμε μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ την Παρασκευή 3 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου.
·                           Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους όλης της χώρας στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την 1η Νοέμβρη, στο Σύνταγμα, στις 12πμ.

Η διοίκηση του Συνδικάτου

                                                                                 Πάτρα 30-9-14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας