24/2/12

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

    Σήμερα 23/2/2012 στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας της   Καθαριότητας και των Τεχνικών Υπηρεσιών οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συνέλευση στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη μετά από πρόσκληση της Διοίκησης του Κλαδικού Συνδικάτου των Ο.Τ.Α Ν. Αχαΐας.
Οι εργαζόμενοι συζήτησαν διεξοδικά την κατάσταση που έχουν περιέλθει από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου και των υποστηριχτών Δημάρχων αυτού του Μετώπου, με τις συνεχιζόμενες μειώσεις μισθών, την εντατικοποίηση της δουλειάς και τις απολύσεις συμβασιούχων εργατών. 
Επίσης την άρνηση της Δημοτικής Αρχής  να καταβάλει τα προβλεπόμενα από την Συλλογική Σύμβαση για τα ατομικά μέσα προστασίας των εργαζομένων, την παροχή 1  λίτρου γάλακτος την ημέρα, (όπως ορίζει ο νόμος ) την παρακράτηση  δεδουλευμένων αδικαιολόγητα πάνω από ένα χρόνο - νυχτερινή εργασία και υπερωρίες .
Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι συμφωνούν με την εισήγηση και τις προτάσεις του Συνδικάτου και αποφάσισαν την άμεση έναρξη των κινητοποιήσεων με:
 - Στάση εργασίας και κατάληψη του Δημαρχείου.
 - Άμεση προσφυγή στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση του θέματος,
 - Επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων.
 - Καμία απόλυση συμβασιούχου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Από την συνέλευση ορίστηκε επιτροπή εργαζομένων που μαζί με την Διοίκηση του Συνδικάτου θα κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
           ΣΚΙΑΔΑΣ ΠΑΝ/ΤΗΣ                      ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας