1/2/12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Τo Συνδικάτο Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Ν. Αχαΐας, μαζί με τους 17 απολυμένους από την υπηρεσία Πρασίνου (κηπάρια) του Δήμου Πατρέων και αντιπροσωπεία από τη Λαϊκή Συσπείρωση  πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 1-2-2012 στις 12 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας προς την Δημοτική Αρχή, η οποία δεν προχωρεί  στην υλοποίηση της θετικής απόφασης της 11ης Γενάρη 2012 του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε  να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι.
   Ο Δήμαρχος και οι πολιτικές δυνάμεις που τον στηρίζουν (ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ,  Δημοκρατική Αριστερά του κ. Κουβέλη και τμήματα του ΠΑΣΟΚ & του ΛΑΟΣ ) εφαρμόζουν στην πράξη την πολιτική της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου για την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων ,των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων. Παρόλο που οι 17 εργαζόμενοι θεωρούνται και  από υπηρεσιακούς παράγοντες απολύτως απαραίτητοι για την λειτουργία της υπηρεσίας αφού  το προσωπικό δεν επαρκεί σε σχέση με τον μεγάλο όγκο των εργασιών (κλαδέματα δένδρων κλπ,) αρνείται να τους δώσει δουλειά. Επικαλείται τη νομιμότητα όταν αφορά τους εργαζόμενους και το δικαίωμα τους στη  μόνιμη και σταθερή δουλειά ενώ όταν αφορά άλλες σκοπιμότητες και συμφέροντα απειθαρχεί στη νομιμότητα, όπως έγινε πριν λίγες μέρες  στο λιμάνι.
     Στη σημερινή συνάντηση, ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας  Φίλιας, είπε ότι  κατανοεί το πρόβλημα, συμπάσχει με τους 17 απολυμένους  και θα μεταφέρει στο δήμαρχο τα αιτήματά τους.
      Η διοίκηση του συνδικάτου δηλώνει ότι αυτή η μάχη για το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά θα συνεχιστεί και θα ενταθεί από την πλευρά των εργαζομένων γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
          Δεν θα αφήσουμε να ανατραπούν οι εργασιακές σχέσεις, να διαλυθούν οι  υπηρεσίες και  να περάσουν σε ιδιώτες (οι οποίοι θα θησαυρίζουν) με αποτέλεσμα να απολύονται εργαζόμενοι και οι δημότες να πληρώνουν τριπλάσια και τετραπλάσια δημοτικά τέλη.
  Ζητάμε  άμεσα την εφαρμογή της  απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου να παραμείνουν οι 17 εργαζόμενοι στη δουλειά τους.
     Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλους τους συμβασιούχους, στις επιχειρήσεις, στα Νομικά Πρόσωπα, και στους εργολάβους, να οργανωθούν και να γραφτούν τώρα στο Συνδικάτο στους Ο.Τ.Α για να παλέψουμε όλοι μαζί.
-    Να μην γίνει καμία απόλυση.
-    Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα.
-    Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι.

ΠΡΕΠΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ

                                                                                     Πάτρα, 01/02/2012

                                                                                    Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας