16/2/12

ΔΙΑΛΥΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΑΧΑЇΑΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Διεύθυνση: Ακτή Δυμαίων 28, 1ος όροφος,  τ.κ. 26222, Πάτρα
          Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6944656531, 6946585300


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι εργαζόμενοι,
       Τo Συνδικάτο Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Νομού Αχαΐας εκφράζει την αγωνία και την αγανάκτηση  των ασφαλισμένων στο συγκεκριμένο Ταμείο και επισημαίνει τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάσταση  διάλυσης που έχει περιέλθει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης Υγείας Πρόνοιας.
       Από την 1-11-2011 μένουν ξεκρέμαστοι οι ασφαλισμένοι του Ο.Π.Α.Δ  τόσο με τις επισκέψεις των γιατρών όσο – κυρίως με την συνταγογράφηση – φαρμάκων. Το αποτέλεσμα είναι οι άμεσες πληρωμές για τις επισκέψεις των γιατρών – από τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς -  και την μη συνταγογράφηση των φαρμάκων. Οι ασφαλισμένοι του Ο.Π.Α.Δ – καθώς υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην εξόφληση των χρεών προς τους συμβεβλημένους γιατρούς – υποχρεώνονται να πληρώνουν 20 ευρώ κάθε επίσκεψη και στην συνέχεια να εισπράττουν τα χρήματα απ’ το ταμείο. 
      Επίσης καταγγέλλουμε την πολιτική περικοπών στα φάρμακα και τις ιατρικές εξετάσεις, της δραματικές ελλείψεις προσωπικού στα Ταμεία και στα Νοσοκομεία, μια κατάσταση επικίνδυνη για την υγεία και την ζωή  χιλιάδων ασφαλισμένων, ζητάμε να μπει τέρμα στο σκηνικό της ντροπής και της καθημερινής ταλαιπωρίας  των ασφαλισμένων, να εξοφληθούν άμεσα τα οφειλόμενα στους Γιατρούς και τους Φαρμακοποιούς  και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό. 
  Η  κατάσταση  αυτή είναι αποτέλεσμα της στοχευόμενης πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που οδηγεί στο ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση, στο χτύπημα των όποιων κοινωνικών παροχών έχουν απομείνει. Η πολιτική της Ευρωπαϊκής  Ένωσης επιτάσσει την οριστική απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη και την υποχρέωση του να παρέχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Το Κλαδικό Συνδικάτο των Ο.Τ.Α  Ν. Αχαΐας, συντονισμένα διεκδικούμε :
    - Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντι - ασφαλιστικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ
     - Να  επανέλθουν όλες οι παροχές που περικόπηκαν από το 1992 μέχρι σήμερα.
     - Αποκλειστικά Δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους χωρίς όρους και         προϋποθέσεις, με πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
    - Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην υγεία.
                                                                                                                    Πάτρα, 14-2-2012



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας