26/10/17

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Πάτρα 25-10-17

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

  Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν βασικοί άξονες της περιοχής μας. Έργα αναγκαία για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Αυτά τα έργα λοιπόν, που θα έπρεπε να αποδίδονται αδάπανα στο λαό, καλείται να τα πληρώσει, μέσω των διοδίων , διπλά και τριπλά.
   Η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει ότι το κριτήριο για την κατασκευή τους , δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Κριτήριο της κατασκευής των οδικών αξόνων, είναι με βάση τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους αντίστοιχους σχεδιασμούς, να εξυπηρετείται γρήγορη και φτηνή μεταφορά των εμπορευμάτων, των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους κλάδους.
   Ταυτόχρονα έχουν παραδώσει με τις περιβόητες συμβάσεις παραχώρησης και τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα στο κεφάλαιο με ληστρικούς όρους.
    Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι μόνο διατηρεί τους υπάρχοντες σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα αλλά τους επεκτείνει. Εξακολουθεί να έχει σε πλήρη ισχύ το χαράτσι των διοδίων .
   Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει δυσβάσταχτους φόρους δεκαετίες τώρα για να αποκτήσουν όπως ΄΄έταζαν΄΄  οι εκάστοτε αστικές κυβερνήσεις σύγχρονους και ασφαλείς δρόμους για τη μετακίνησή τους. Πλήρωσαν ακόμη και με την ζωή τους σε δρόμους καρμανιόλες και με φόρους -τέλη- διόδια. Πρόσφατοι είναι οι δύο θάνατοι εργαζομένων σε Παναγοπούλα - Ακράτα. Έγιναν εγκαίνια -κόπηκαν κορδέλες - ειπώθηκαν λόγια για μια σύγχρονη Ελλάδα και «δίκαιη  ανάπτυξη» αλλά αυτό που έφερε για το λαό, ήταν πανάκριβα διόδια σε δεκάδες σταθμούς που κάνουν τη λαϊκή ανάγκη για σύγχρονη ασφαλή μετακίνηση , απλησίαστο όνειρο.

ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ.
 Στην προοπτική αυτή προτείνουμε¨
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΕΥΡΙΚΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ. 
  • ΜΕΙΩΣΗ 50% ΣΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ. 
  • ΤΑ ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ (ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 10ΩΡΟ) ΝΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ.
  • ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ,ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ , ΑΜΕΑ.
 ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζομενους των ΟΤΑ και τους ανέργους στις κινητοποιήσεις:
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/10/2017 στις 11.00 π.μ στην πλ.  Αγίας Λαύρας, στο Αίγιο.
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο σταθμό-διοδια ΕΛΑΙΩΝΑ.


Το Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας