23/3/16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ




ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ 5ΜΗΝΑ του ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσα – συνάδελφε

Όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μια σειρά δύσκολων και πολύμορφων αγώνων κόντρα στην πολιτική της συγκυβέρνησης, στην διοίκηση του ΟΑΕΔ, που βολεύονται με αυτές τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας. Καταφέραμε να κατακτήσουμε το αυτονόητο. Να έχουμε ίσα εργασιακά δικαιώματα με το μόνιμο προσωπικό (ωράριο, άδειες , Μ.Α.Π. , γάλα) εκτός από το μισθό.Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια και όχι να ξαναγυρίσουμε στην ανεργία και την ανασφάλεια.

Η κυβέρνηση πιστή στις δεσμεύσεις που έχει δώσει στην Ε.Ε. την ΕΚΤ και το ΔΝΤ αρνήθηκε να επεκτείνει τουλάχιστον τις συμβάσεις και έτσι ξανανιώσαμε την Βαριά ανάσα της ανεργίας.
Επειδή όμως αυτό που έχουμε καταλάβει είναι ότι, μόνο με τον αγώνα έρχονται τα αποτελέσματα και ότι αν δεν πιέσουμε δεν πρόκειται από μόνοι τους να κάνουν οτιδήποτε, για αυτό χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Δημάρχου της Πάτρας και την αγωνιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να διοργανώσουν την μεγάλη Πορεία Πάτρα-Αθήνα με στόχο την ανάδειξη του προβλήματος της ΑΝΕΡΓΙΑΣ που μαστίζει την νεολαία στην πόλη μας και βασανίζει την λαϊκή οικογένεια.

Η ανεργία στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή καθημερινά μεγαλώνει ξεπερνώντας το 40% και την ίδια στιγμή οι ελλείψεις σε προσωπικό στο Δήμο της Πάτρας είναι τραγικές. Θέσεις εργασίας υπάρχουν !! Και είναι οι 700 τουλάχιστον προσλήψεις μονίμου προσωπικού που διεκδικεί ο Δήμος της Πάτρας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των κατοίκων της πόλης.

Καλούμε όλους τους απολυμένους-άνεργους στα πεντάμηνα να μη δεχτούν την μοίρα τους να σηκώσουν το ανάστημά τους να κάνουν δική τους υπόθεση αυτήν την ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ. Να μην λείψει κανείς !!
Η επιτροπή των απολυμένων στα 5μήνα και το Συνδικάτο των ΟΤΑ, σας καλούμε στην σύσκεψη  την Πέμπτη 24/3/2016 στο Μέγαρο Λόγου και τέχνης στις 7μ.μ. όπου θα συζητηθεί, το νόημα και η αξία αυτής της μάχης, της συμμετοχής μας σε αυτή, για την ανάδειξη του προβλήματος της ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
  Διεκδικούμε – Απαιτούμε:Να παρθούν άμεσα ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ.
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
  • ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ   ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ.
  • ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 600 ΕΥΡΩ.
  •  ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ !
  • ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
  • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΑ 751 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ 13ης & 14ης ΣΥΝΤΑΞΗΣ.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πάτρα, 22-3-16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας