17/3/16

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ -ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ!



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη και της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πάτρας, για την διοργάνωση της μεγάλης ΠΟΡΕΙΑΣ - ΠΑΤΡΑ –ΑΘΗΝΑ με στόχο την ανάδειξη του προβλήματος της ΑΝΕΡΓΙΑΣ και την διεκδίκηση άμεσων μέτρων προστασίας όλων των Ανέργων.
Οι ανάγκες στο δήμο μας σε προσωπικό είναι τεράστιες. Για να καλυφτούν οι ανάγκες του δήμου σε προσωπικό, χρειάζεται τουλάχιστον 700 προσλήψεις μόνιμων εργαζόμενων. Ήρθε η ώρα που θα πρέπει να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να γίνουν άμεσα προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό. Εργαζόμενους που θα πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι μέσω ανταποδοτικών τελών. Να μην γενικευτεί η ανταποδοτικότητα  στους Δήμους, δηλαδή  να χαρατσώνετε δύο και τρεις φορές με δημοτικά τέλη η λαϊκή οικογένεια και οι άνεργοι.
Στο  Δήμος μας  οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τραγικές. Από το 2011 – 2015 έχουν αποχωρήσει με συνταξιοδοτήσεις 596 εργαζόμενοι, μαζί με τις διαθεσιμότητες. Λόγω των μνημονικών νόμων της Ε.Ε που εφαρμόζουν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και που απαγορεύουν τις προσλήψεις, δεν έχει γίνει  αναπλήρωση με νέους υπαλλήλους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλές από τις υπηρεσίες μας να υπολειτουργούν. 
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τον τομέα της καθαριότητας, όπου οι εργαζόμενοι μειώθηκαν από 400 σε  300 που πρέπει να καλύψουν όλο τον διευρυμένο Καλλικρατικό Δήμο. Στις διοικητικές , οικονομικές υπηρεσίες και εξυπηρέτησης πολιτών έμειναν οι μισοί εργαζόμενοι.  Στις υπηρεσίες των κοιμητηρίων έχουν απομείνει μόνο  6 ταφείς από 12, με κίνδυνο να μην μπορούν να  πραγματοποιηθούν οι  τελετές.
Αυτή τη στιγμή οι κοινωνικές  υπηρεσίες του Δήμου, που αφορούν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας λειτουργούν μέσω προγραμμάτων και με εργαζομένους με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, λειτουργούν με προσωπικό μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, και συγκεκριμένα από τους 220 εργαζόμενους στον ΚΟΔΗΠ έχουν απομείνει οι μισοί μέσω προγραμμάτων. Οι 22 εργαζόμενοι μέσω ΜΚΟ στις δομές για την αντιμετώπιση τους φτώχειας(Κοινωνικό παντοπωλείο, συσσίτια) είναι απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες, ενώ δεν υπάρχει καμία διασφάλιση για τη συνέχιση του προγράμματος. Οι 167 καθαρίστριες των σχολικών κτιρίων  βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας, αφού δεν ξέρουν αν του χρόνου θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, ενώ ο μισθός τους ανέρχεται σε 200 με 300 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό αιθουσών.   

Αυτή είναι σήμερα η κατάσταση στο δήμο μας. Η υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και τo μέλλον των παιδιών μας, πρέπει να την πάρουμε στα δικά μας χέρια. Να δυναμώσουμε την οργάνωση μας, την ενότητά μας, την αλληλεγγύη. Δεν δεχόμαστε μοιρολατρικά τη νέα άγρια επίθεση της Ε.Ε Της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ και των άλλων κομμάτων ΝΔ/ ΠΑΣΟΚ/ ΠΟΤΑΜΙ που ψήφισαν με το 3ο μνημόνιο.
 Κανένας άνεργος  να μην λείψει απ’ αυτήν την κινητοποίηση.  Οι άνεργοι  δεν πρέπει να μείνουν θεατές. πρέπει να ενταχτούν σε  κοινό αγώνα, για προσλήψεις, για διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης των ανέργων.
Καλούμε τους συναδέλφους μας , τους άνεργους που εργάσθηκαν κατά διαστήματα στο Δήμο με διάφορα προγράμματα και τώρα βρίσκονται στην ΑΝΕΡΓΙΑ να συμπορευτούν μαζί με το Συνδικάτο  στην  κινητοποίηση με πορεία έως το Σύνταγμα στην Αθήνα, στις 3 Απρίλη.
Διεκδικούμε: Για την προστασία των ανέργων

·        ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
·        ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
      ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ.
·        ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 600 ΕΥΡΩ.
·        ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
       ΚΑΙ    ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
·        ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΣΕ, ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΑ 751€, ΤΗΣ 13ης ΚΑΙ 14ης ΣΥΝΤΑΞΗΣ



Το Διοικητικό Συμβούλιο

Πάτρα 11-3-16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας