26/3/15

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. των υπαλλήλων καταψήφισε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων     
Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (Δ.Α.Σ) Αχαΐας
Η πλειοψηφία  του Δ.Σ. των υπαλλήλων καταψήφισε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων για απαίτηση κρατικής χρηματοδότησης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αποκατάσταση των απωλειών των εργαζομένων
Εργαζόμενοι στο Δήμο Πατρέων
Το Δ.Σ. του Συλλόγου υπαλλήλων  συζήτησε με παρέμβαση της ΔΑΣ την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Πατρέων για τα προβλήματα του Δήμου και των εργαζομένων,  για την κρατική χρηματοδότηση και τις συνεχείς της περικοπές, την μείωση των προσλήψεων, ζητώντας να υπάρξουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την αποκατάσταση των απωλειών των εργαζομένων, την επαναφορά του 13ου  και 14ου μισθού, την κατάργηση της αξιολόγησης και όλων όσων επιτάσσουν παλιά και νέα μνημόνια, που οδηγούν τους ΟΤΑ σε υπολειτουργία, απαξίωση, ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών τους και ενίσχυση του χαρατσώματος του λαού.
Θα περίμενε κανείς ότι τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος θα συντάσσονταν πλήρως και ανεπιφύλακτα με το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων αφού η απόφαση και το σκεφτικό  της, συμπλέουν  απόλυτα με τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων όπως εκφράστηκαν στους αγώνες του κλάδου.  Θα περίμενε μάλιστα  κανείς τα συνδικαλιστικά όργανα  να ξεκινήσουν και  αγώνες με τα αιτήματα όπως τέθηκαν από την δημοτική αρχή για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αναπλήρωση απωλειών κλπ.
Η πλειοψηφία  του Δ.Σ. των υπαλλήλων όμως δεν  στήριξε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις ψήφους των παρατάξεων ΣΕΑΜ (συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ), Ανεξάρτητης κίνησης  και τμήματος της ΠΑΣΚΕ. Αποφάσισαν να στοιχηθούν με την Δημοτική παράταξη Σπαρτινού (ΣΥΡΙΖΑ), που καταψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση της Δημοτικής αρχής. Και για να αποφύγουν το «κράξιμο» της καταψήφισης δήλωσαν ότι στο μέλλον…, θα καταθέσουν την πρόταση, που θέλουν...
Δεν μας παραξενεύουν. Την ίδια στάση έχουν  σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα που συμμετέχουν αυτές οι παρατάξεις (βλέπε συνεδρίαση ΝΤ ΑΔΕΔΥ). Αρνούνται να στηρίξουν αιτήματα, προτάσεις, αγώνες των εργαζομένων γιατί αυτό θα «οδηγήσει σε ασφυξία την κυβέρνηση που μάχεται»…!!  Ζητούν δηλαδή από τους εργαζόμενους να υποστείλουν την σημαία των αγώνων και να στοιχηθούν πίσω από την συγκυβέρνηση, δηλαδή πίσω από την αστική τάξη και τα συμφέροντά της.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Είναι φανερό ότι με μεγάλη ταχύτητα εκκολάπτεται ένας νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός, που απαιτεί την ενσωμάτωση του συνδικαλιστικού κινήματος στη γραμμή της υποταγής του ευρωμονόδρομου, των διαπραγματεύσεων της αστικής τάξης και των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων για να στηρίξουν την κερδοφορία τους, για να πάρουν επιδοτήσεις και προνόμια στην μετά κρίση εποχή.
Είναι φανερό ότι στο συνδικαλιστικό κίνημα συγκρούονται δύο γραμμές. Η σύγκρουση αυτή γίνεται μπροστά στις αρχαιρεσίες μας, αλλά η έκβασή της θα σημαδέψει και τις εξελίξεις στα Σωματεία μας και τον κλάδο γενικότερα.
Καμιά αναμονή – καμιά ανοχή σε παλιά και νέα μνημόνια
Αναπλήρωση των απωλειών μας!
                                                Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!                          Πάτρα 23-3-15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας