2/12/14

Δελτίο Τύπου

             Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Βρεφοκομείου με τον αγώνα τους και με συμπαραστάτη την Δημοτική Αρχή πέτυχαν να ακυρώσουν την απόφαση της Επιτρόπου του Εκλεκτικού Συνεδρίου. Πέτυχαν δηλαδή να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και να δώσουν ώθηση στον αγώνα τους για σταθερή δουλειά. Απέτρεψαν έτσι το ενδεχόμενο να κλείσει το βρεφοκομείο και να μείνουν 230 οικογένειες και τα παιδιά τους εκτός παιδικού σταθμού.
     Δίπλα στους εργαζόμενους στήριγμα και οργανωτής του αγώνα τους ήταν το κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας. Με σωστό προσανατολισμό και πλαίσιο για τις μορφές και την κλιμάκωση του αγώνα, με συμμάχους τους γονείς των παιδιών είχαμε μια μικρή νίκη.

Αποκαλυπτικός και υπονομευτικός για άλλη μια φορά ήταν ο ρόλος των  συνδικαλιστών του ΣΕΑΜ και της ΠΑΣΚΕ από τον Σύλλογο των υπαλλήλων, που  προέτρεπαν τους εργαζόμενους να δηλώσουν απεργοί, αλλά χωρίς να απεργήσουν, που έκρυβαν τις ευθύνες κυβέρνησης και Ε.Ε., που έλεγαν ότι για την εξέλιξη αυτή φταίει ο Δήμαρχος. Οι παρατάξεις ΣΕΑΜ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΚΕ  δεν δέχτηκαν να βγάλουν στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ ούτε ένα απλό ψήφισμα συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους του Βρεφοκομείου. Ο Σύλλογος υπαλλήλων αναγκάστηκε να πάρει απόφαση για 2ωρη στάση εργασίας στο Δήμο την οποία στη συνέχεια μάλιστα την αναίρεσαν χωρίς καν να συνεδριάσει εκ νέου το Δ.Σ του Συλλόγου!!.
Δεν μας παραξενεύει η στάση τους. Ποτέ στο παρελθόν δεν θεωρούσαν τους συμβασιούχους σαν συναδέλφους με πλήρη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ποτέ δεν είχαν δεχτεί να τους γράψουν στο Σύλλογο των υπαλλήλων. Αυτές οι δυνάμεις εξάλλου συντάχθηκαν και με την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο προηγούμενο Συνέδριό της, που έφτασε στο σημείο να διαγράψει πάνω από 100 αντιπροσώπους από 18 σωματεία που είχαν κάνει το αυτονόητο, να αντιμετωπίσουν ισότιμα, όλους τους εργαζόμενους. Με αυτή τη γραμμή και τέτοιους συνδικαλιστές οι εργαζόμενοι όσο τους εμπιστεύονται, θα οδηγούνται σαν «πρόβατα επί σφαγή»!
Ο αγώνας συνεχίζεται για την υπεράσπιση βασικών μας δικαιωμάτων, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για το δικαίωμα και την  ανάγκη όλων των παιδιών για δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή.   
Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε. που μειώνουν συνεχώς τη κρατική χρηματοδότηση στις δημόσιες κοινωνικές δομές, που προωθούν την αύξηση των τροφείων και της ανταποδοτικότητας, που ανοίγουν διάπλατα το δρόμο στην επιχειρηματική δράση μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ κλπ.
·      Σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα!
·      Αποκλειστικά δημόσιους – κρατικούς παιδικούς σταθμούς, σύγχρονους και ασφαλείς!
Η Διοίκηση του Συνδικάτου

                                                                                                                   Πάτρα 29-11-14


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας