2/4/14

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

στις 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ στην  ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Το νομοσχέδιο για την δημόσια διοίκηση που ψηφίστηκε στη βουλή αφορά όλους τους εργαζόμενους. Οι χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο και τους Δήμους, οι καταργήσεις υπηρεσιών, το τσάκισμα των μισθών, η περικοπή των συντάξεων, του εφάπαξ, η φοροληστεία και οι πλειστηριασμοί σπιτιών, θα έχουν τραγικές  συνέπειες για τους εργαζόμενους, αλλά και συνολικά στη λαϊκή οικογένεια προκειμένου να στηρίξει και να εξασφαλίσει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές στον δημόσιο τομέα που προωθεί η  Κυβέρνηση είναι αλλαγές αντιλαϊκού- αντιδραστικού περιεχομένου που σκοπό έχουν να προσαρμόσουν το αστικό κράτος στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.

Το προηγούμενο διάστημα η συγκυβέρνηση Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ έβγαλε σε διαθεσιμότητα 2.234 Σχολικούς Φύλακες . Η περίοδος διαθεσιμότητας έληξε και απολύθηκαν πάνω από 1000 Σχολικοί Φύλακες. Αυτή είναι η πολιτική που θέλει φτηνούς εργαζόμενους, μισοάνεργους ή μισοεργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, γι’ αυτό προχωρά στην κάλυψη της ανάγκης για φύλαξη των δημοσίων σχολείων με προσλήψεις εργαζομένων μέσα από τα πεντάμηνα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας.
Διαλύουν τις   προνομιακές δομές των δήμων με τη συγκατάθεση της Κ.Ε.Δ.Ε,  με σκοπό την υπονόμευση και την διάλυση του κοινωνικού κράτους  μέσω του καινούργιου μοντέλου των ΚΟΙΝΣΕΠ όπως με το «Βοήθεια στο Σπίτι» ενώ αφήνουν τους εργαζόμενους απλήρωτους για μήνες!
Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στην βουλή πριν λίγες μέρες φέρνει  ακόμα την πιο  αντιδραστική αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης. Με τις ποσοστώσεις στην αξιολόγηση (βαθμολόγηση ποσοστού 15% των υπαλλήλων με βαθμούς 1 έως 6) και τις κατηγοριοποιήσεις που επιβάλλονται με το Ν.4250/14, χιλιάδες εργαζόμενοι  θα απολυθούν, θα τίθενται σε κατάσταση ομηρίας. Είναι μια προσπάθεια να καλλιεργήσει κλίμα ανταγωνισμού και πίεσης μεταξύ των υπαλλήλων, να  υποβαθμίσει υπηρεσίες, να  καταργήσει  δομές, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ανάλογα με τη βιωσιμότητα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Είναι γεγονός ότι στις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις η συμμετοχή στο δημόσιο και τους δήμους ήταν χαμηλή. Βασική αιτία για αυτό είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το συνδικαλιστικό κίνημα και κυρίως η ρεφορμιστική γραμμή πάλης που έχουν επιβάλει στο κίνημα  οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στην ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ & στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, η γραμμή του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, της συναίνεσης, της ευρω-υποταγής. Χρόνια τώρα αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στα λόγια μιλούν για τα προβλήματα των εργαζομένων και στην πράξη βάζουν το κίνημα να παλεύει για ένα καλύτερο αστικό κράτος – « ένα φιλικότερο κράτος προς τους εργαζόμενους» δίχως να αμφισβητεί την κυριαρχία των μονοπωλίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αλλά και οι άλλες δυνάμεις, λένε στους εργαζόμενους  «Εντάξει, έχουμε κάνει αγώνες κι αγώνες, δεν ιδρώνει το αυτί τους, δε βγαίνει τίποτα. Το ζήτημα είναι πολιτικό, στις εκλογές που θα έρθουν να αλλάξουμε κυβέρνηση, να έρθει στα πράγματα μια "κυβέρνηση της Αριστεράς" να δούμε άσπρη μέρα». Αυτή η θέση λειτουργεί ανασταλτικά, καλλιεργεί αναμονή, ηττοπάθεια, αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες. Τσακίζει τους αγώνες και την δυναμική του κινήματος.

Έχουμε χρέος να αλλάξουμε αυτή  κατάσταση να εξυψώσουμε τις αγωνιστικές διαθέσεις, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανασύνταξη του κινήματος να απαλλαγούμε από αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να αλλάξουν εδώ και τώρα οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να ενισχυθεί η γραμμή της  ταξικής πάλης, να απαιτήσει και να επιβάλει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, χωρίς εκμεταλλευτές και μονοπώλια , έξω από την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε με τον λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για να ανατρέψουμε, να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια τους για τις χιλιάδες απολύσεις, για τις νέες διαθεσιμότητες, την απελευθέρωση των απολύσεων, τις νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, την απαγόρευση της απεργίας κλπ.
Κανένας εφησυχασμός, καμία ώρα χαμένη. Να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου, κάθε Σωματείου η επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού, να πάρουμε την επιτυχία της απεργίας στα δικά μας χέρια σε κάθε Δήμο, σε κάθε τόπο δουλειάς. Με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας, να πούμε τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία, το μέλλον μας δε μπορεί να είναι η ανεργία, η μόνιμη ανασφάλεια. Οφείλουμε να φωνάξουμε σε όλους αυτούς που μας καταστρέφουν τη ζωή οδηγώντας μας στην ανέχεια, θέτοντας  τη ζωή μας σε κίνδυνο και καταργώντας το σύνολο των εργασιακών μας δικαιωμάτων ότι θα στήσουμε μπλόκο με κάθε τρόπο στα σχέδια τους.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους και την Περιφέρεια να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να μην υποκύψει κανένας. Να ξεφύγουν από διλήμματα, αυταπάτες που δηλητηριάζουν τη συνείδησή τους και τους παραπλανούν. Να βγάλουν συμπεράσματα, να απεργήσουν ΓΙΑΤΙ πρέπει να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση.  Διεκδικούμε:  
  • Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους
  • Επαναφορά όλων των διαθέσιμων στις δουλειές τους.
  • Πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα στους συναδέλφους που εργάζονται στο Δημόσιο σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΣΠΑ.
  • Να μην εφαρμοστεί στην πράξη η ποσόστωση που επιβάλει ο Ν.4250/14  
·         Όχι στην επιχειρηματική δράση των ΟΤΑ.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία - πρόνοια για όλους.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ- ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ.
ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του  Π.Α.ΜΕ
10:30 στην  ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

                                          Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ                 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας