9/3/14

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΜΑΡΤΗ & ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Όλοι & όλες στη 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ 12 Μάρτη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους συμβασιούχους, 5μηνητες  να απεργήσουν  και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση την Τετάρτη 12 Μάρτη στις 10π.μ  στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελλοπονήσου & Ιονίων Νήσων, μαζί με τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ νομού  Αχαΐας, όταν συζητιέται και ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση οργανισμών, ΝΠΔΔ - ΝΠΙΔ(αρχές Μάρτη).
Το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση για την αξιολόγηση, τις καταργήσεις οργανισμών και τις απολύσεις στο Δημόσιο ανοίγει τις πύλες της κολάσεως για τους δημόσιους υπαλλήλους. Τριάντα έξι χιλιάδες (36.000) συνάδελφοι ΙΔΑΧ μαζί με τους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς, τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και άλλους εργαζόμενους που είναι σε διαθεσιμότητα θα αποτελέσουν τη μεγάλη δεξαμενή των 15.000 απολύσεων για το 2014.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Μπροστά στην επέλαση των βάρβαρων μέτρων που σαρώνουν τα δικαιώματα μας, που καταχτήθηκαν με κόπους θυσίες και αίμα από την εργατική τάξη, μόνο μια δύναμη μπορεί να την ανακόψει. Είναι η δύναμη της εργατικής τάξης με τον ενωμένο ταξικό αγώνα. Έχουμε την δύναμη και πρέπει να την δείξουμε με την μαζική συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία στις 12 Μάρτη και την μαζική απεργιακή συγκέντρωση.
Καμία απογοήτευση – κανένας εφησυχασμός!
Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι σε τέτοιο επίπεδο που να μπορεί να αντιπαλέψει & να ανατρέψει την άθλια κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά. Οι ηγεσίες του έχουν τεράστιες ευθύνες που  όλο το προηγούμενο διάστημα με τις θεωρίες περί νεοφιλελεύθερης πολιτικής και μνημονίων συσκότιζαν το πρόβλημα, έκρυβαν τον εχθρό που δεν είναι άλλος από την φιλομονοπωλιακή πολιτική των κυβερνήσεων. Εφησύχαζαν τους εργαζόμενους και τους εγκλώβιζαν στην προοπτική των κυβερνητικών αλλαγών και καλλιεργούσαν την αποστράτευση από τους αγώνες. Με την τακτική τους οδηγούν το κίνημα από ήττα σε ήττα, οδηγούν τους εργαζόμενους σε απογοήτευση , ότι οι αγώνες είναι αναποτελεσματικοί.
Μπορούμε όλα αυτά να τα αλλάξουμε.
Προϋπόθεση είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες - με το σύστημα- ηγεσίες. Να απαιτήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να συνεδριάσουν τα Δ.Σ., να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις και να παρθούν αποφάσεις και  οργανωτικά μέτρα για την περιφρούρηση της απεργίας.
Να δείξουμε ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός μας, που για τα συμφεροντά του τσακίζει την ζωή των εργαζομένων. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι , οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες, με τον μηχανισμό που έχουν στα χέρια τους, τα κόμματα της αστικής τάξης και την Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλίων, ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις, ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες του δημοσίου, καταδυναστεύουν την λαϊκή οικογένεια.
Η βελτίωση της ζωής μας είναι στα χέρια μας!


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·                    Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση των οργανισμών. ΟΧΙ στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.
·                    Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, επαναφορά όλων των διαθέσιμων στις δουλειές τους. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα στους συναδέλφους που εργάζονται στο Δημόσιο σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΣΠΑ.
·                    Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία - πρόνοια για όλους.
·                    Όχι στο νέο σχολείο ΑΕ, των χορηγών, της ημιμάθειας και της επιχειρηματικότητας.
·                    Να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια Υγεία, όχι στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας - πρόνοιας για όλους. Ενιαίος κρατικός φορέας παραγωγής, έρευνας και διάθεσης φαρμάκου. Δωρεάν Φάρμακα για όλους. Να καταργηθούν οι συμμετοχές στα φάρμακα.
·                    Όχι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση τον αφανισμό των ταμείων, τη νέα ληστεία των συντάξεων και οικογενειών. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.

Να νεκρώσει το Δημόσιο!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΜΑΡΤΗ & ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ

10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ 48ΩΡΗ , ΣΤΙΣ 19-20 ΜΑΡΤΗ



ΠΑΤΡΑ 7-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας