4/10/12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ                            
    Συνεχίζονται και κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των 420 εργαζομένων συμβασιούχων στην κοινωφελή εργασία (Μ.Κ.Ο). Οι 420 συμβασιούχοι εργάζονται  απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες χωρίς να έχουν την δυνατότητα κάλυψης βασικών αναγκών τους των ίδιων και των οικογενειών τους. Την ίδια στιγμή βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εμπαιγμό της 3κομματικής κυβέρνησης και του «αριστερού» Δημάρχου της Πάτρας ΔΗΜ.ΑΡ -    ΣΥΡΙΖΑ.
    Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν σε γενική συνέλευση την κλιμάκωση του αγώνα με καθημερινές συγκεντρώσεις – πορείες και καταλήψεις στον χώρο του Δημαρχείου. Η Επιτροπή Αγώνα των  εργαζομένων και η Διοίκηση του  Κλαδικού Συνδικάτου στους Ο.Τ.Α κατά την διάρκεια της κινητοποίησης  συναντήθηκαν  με τον Δήμαρχο όπου εμφανώς εκνευρισμένος  από τις κινητοποιήσεις των  εργαζομένων απευθυνόμενος προς τους απλήρωτους εργαζόμενους σε υψηλούς τόνους είπε ότι δεν φέρει καμία  ευθύνη  και προέτρεψε τους εργαζόμενους να απευθυνθούν στην  κυβέρνηση για να πληρωθούν. Είπε επίσης  ότι θα απευθυνθεί στην νομική υπηρεσία να κινήσει διαδικασίες διακοπής του προγράμματος. Δηλαδή  απείλησε να απολυθούν οι εργαζόμενοι. Επιδεικτικά και με αλαζονεία  γύρισε την πλάτη του και έφυγε αδιαφορώντας για το πρόβλημα.
    Αρνήθηκε να ακούσει το προεδρείο του Συνδικάτου είπε ότι δεν αναγνωρίζει το κλαδικό συνδικάτο σαν συνομιλητή και εκπρόσωπο των εργαζομένων. (Τους εκπροσώπους τους  οι εργαζόμενοι τους επιλέγουν οι ίδιοι κ όχι ο εκάστοτε Δήμαρχος).
Το συνδικάτο και οι εργαζόμενοι σχολιάζοντας την συμπεριφορά του Δημάρχου  είπαν ότι πέταξε την μάσκα του δήθεν φιλεργατικού έδειξε ξεκάθαρα ότι είναι αποφασισμένος να περάσει την πολιτική της Ε.Ε, του μνημονίου δηλαδή των απολύσεων , του ξεπουλήματος των υπηρεσιών σε ιδιώτες και να τσακίσει την οργανωμένη δράση  και  αντίσταση των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών  ταξικών δυνάμεων.
    Γιαυτο καταφεύγει καθημερινά στην τρομοκρατία και  στρέφετε σε συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος  με εκδικητικές μετακινήσεις, αναφορές, αλλά και προσωπικές υβριστικές συκοφαντικές επιθέσεις.
    Το Συνδικάτο θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων στην κοινωφελή εργασία   Μ.Κ.Ο και σε κάθε άλλο συνάδελφο εργαζόμενο στους Ο.Τ.Α
Κανένας εργαζόμενος μόνος του. Οργάνωση τώρα στο Συνδικάτο.

Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

                         Πάτρα  3- 10 -2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας