20/7/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,
στην εταιρία ανακύκλωσης alfa-green που λειτουργεί στην Ξερόλακκα, έχουν παραχωρηθεί από τον Δήμο της Πάτρας οι εγκαταστάσεις και ο εργολάβος  χρηματοδοτείται από τη Δημοτική Αρχή. Στην εταιρεία απασχολούνται περίπου 60 εργαζόμενοι σε απαράδεκτες συνθήκες. Δουλεύουν σε δύο βάρδιες, σε ανθυγιεινό περιβάλλον, χωρίς τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ. Δεν τους έχουν καταβληθεί επιδόματα, δώρο Πάσχα, υπερωρίες από το 2010, μισθοί (εξόφληση) από τον Απρίλιο του 2012.
Οι εργαζόμενοι πριν από ένα μήνα ζήτησαν να πληρωθούν. Η εργοδοσία δεσμεύτηκε απέναντί τους για την καταβολή των δεδουλευμένων αφού όπως  δήλωσε εκπρόσωπός της «τα κέρδη τους δεν μειώθηκαν, αντιθέτως αυξήθηκαν παρ όλη την κρίση». Ένα μήνα μετά ο εμπαιγμός και η αυθαιρεσία της εργοδοσίας φάνηκε ξεκάθαρα. Δεν  τήρησε τις δεσμεύσεις και προχώρησε σε μειώσεις των μηνιαίων αποδοχών τους, με αποτέλεσμα  οι εργαζόμενοι να δυσκολεύονται να επιβιώσουν.
Σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Το Κλαδικό Συνδικάτο των ΟΤΑ Νομού Αχαΐας με απόφασή του στηρίζει τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων και κήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας έως το Σάββατο 21/07/2012.
Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17/07/12 στις 11:00 π.μ., παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην ανακύκλωση μαζί με το Κλαδικό Συνδικάτο προς τη Δημοτική Αρχή. Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κος Γεωργακόπουλος εξέφρασε «λόγια συμπάθειας» για τα προβλήματα αλλά δεν παραδέχθηκε ότι η Δημοτική Αρχή έχει την κύρια ευθύνη για την παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες, οι οποίοι  αφήνουν τους εργαζόμενους απλήρωτους. Δήλωσε δε στους εργαζόμενους ότι δεν αποκλείεται να απολυθούν κιόλας αν «το έργο» περάσει στο Δήμο ή αλλού.
Το Κλαδικό Συνδικάτο καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή (ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ, τμημάτων  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) που εφαρμόζει στην πράξη την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που προωθείται από την Ε.Ε. και τα κόμματα του κεφαλαίου. Η στάση της δείχνει την απόφαση να στηρίξει την αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στην εξαθλίωση. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και 
δ ι ε κ δ ι κ ο ύ μ ε:
•    Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων (μηνιαίες αποδοχές, υπερωρίες, επιδόματα, δώρο Πάσχα)
•    Την υλοποίηση της Σ. Σ. Εργασίας, καμία μείωση στις αποδοχές.
•    Μέτρα για την Υγιεινή & Ασφάλεια των εργαζομένων 
•    Χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας
•    Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους                                     18/07/2012
                                                                                     Η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας