6/3/12

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 8 ΜΑΡΤΗ

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ
ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (ΜΕΛΟΣ Ο.Γ.Ε )
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Την Τετάρτη 7 Μάρτη στις 6 το απόγευμα στο Παμμικρασιατικό (Φωκαίας  26) 
Εργαζόμενες, Νέες
 Τιμάμε την παγκόσμια ημέρα της  εργαζόμενης  αγωνίστριας  γυναίκας για την ισοτιμία  και για τα δικαιώματα της οικογένειας που στις 8 Μάρτη 1857  οι ράφτρες στη Νέα Υόρκη κατέβηκαν σε απεργία διεκδικώντας «δεκάωρη δουλεία, φωτεινές και υγιεινές αίθουσες εργασίας, μεροκάματα ίσα με των ανδρών», η απεργία αυτή χτυπήθηκε και βάφτηκε στο αίμα από την αστυνομία των καπιταλιστών.
 Η Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών,  ο Παμμικρασιατικός  Σύνδεσμος και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών ΠΑΤΡΑΣ  (Μέλος ΟΓΕ ) σας καλούν σε εκδήλωση – συγκέντρωση τιμής αυτής της μέρας αφιερωμένης στην πάλη κατά του εγκλήματος που συντελείτε ενάντια στη νεολαία με το νομοσχέδιο απελευθέρωσης των ναρκωτικών, την Τετάρτη 7 Μάρτη στις 6 το απόγευμα στο Παμμικρασιατικό (Φωκαίας  26) 
   Με εντελώς αντιεπιστημονικές δικαιολογίες η κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και Ευρ. Ένωσης κατέθεσε νομοσχέδιο «Κώδικας Ναρκωτικών» και προωθείτε με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ –ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ- ΔΗΜΑΡ, που απελευθερώνει την χρήση, προμήθεια, κατοχή, όλων των ναρκωτικών ουσιών και την παράδοση της πρόληψης, απεξάρτησης, κοινωνικής επανένταξης στους ιδιώτες.
Ø Αυτό το νομοσχέδιο είναι εγκληματικό και επικίνδυνο, υποθηκεύει το μέλλον της νεολαίας, των εργαζομένων και στρέφεται ενάντια στην ανθρώπινη ζωή.
Ø  Ο στόχος της κυβέρνησης είναι σαφής: η συντήρηση και η διάδοση του φαινομένου, ειδικά σήμερα που η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης θα αυξήσει τόσο τη ζήτηση όσο και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Την ίδια στιγμή που στερούν από το λαό και τη νεολαία στοιχειώδη δικαιώματα, διακηρύττουν το «δικαίωμα» στη χρήση .
Ø  Επιδιώκουν τη μείωση των αντιδράσεων στην πολιτική τους.
Ø  Δεν υπάρχουν «καλά» και «κακά» ναρκωτικά. Δεν υπάρχουν «μαλακά» και «σκληρά» προβλήματα που οδηγούν στα ναρκωτικά. Για να λυθεί το πρόβλημα χρειάζεται να λείψουν οι αιτίες που το γεννούν. Αιτίες γνωστές κι ομολογημένες: Η φτώχεια, η εκμετάλλευση, η ανεργία που οδηγούν στην  περιθωριοποίηση.
Ø  Είναι οι συνέπειες της κοινωνίας της εκμετάλλευσης μέσα στην οποία ζούμε. Ο μόνος δρόμος είναι αυτός της πάλης και του οργανωμένου, αγώνα για να μη γίνουμε σύγχρονοι δούλοι όπως μας θέλουν.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ για μια ζωή ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι τα ναρκωτικά να θερίζουν τους νέους και τις νέες.
ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΕΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΠΑΤΡΑ 23/2/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας