5/12/16

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:00Π.Μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Δίνουμε δυναμική απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και στα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει! Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας με την ενιαία συμμετοχή και δράση όλων των εργαζομένων μόνιμων και συμβασιούχων, αορίστου και εργαζομένων στα διάφορα προγράμματα!! Αποφασιστικά, μαχητικά οργανώνουμε την συμμετοχή μας  στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση. Αντιπαλεύουμε το κλίμα ηττοπάθειας, της μοιρολατρίας που καλλιεργούν κυβέρνηση και οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε άμεση συνεργασία με Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι αποφασισμένη να περάσει για λογαριασμό των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών όλα τα μέτρα που δεν κατάφεραν να περάσουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπό το φόβο των αγώνων των εργαζομένων.  Όλοι μαζί (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΩΝ) τηρούν με ευλάβεια την υπογραφή τους στο 3ο μνημόνιο. Θέλουν να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων 100 χρόνια πίσω.
Ετοιμάζονται να φέρουν:
·           Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0 – 24 (ν. 4369/2016).
·           Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
·           Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 300 – 400 ευρώ μισθό!
·           Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των  κοινωνικών παροχών,  δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
·           Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
·           «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ  στους αγώνες των εργαζομένων.
·           Νέο συνδικαλιστικός νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οι αντιλαϊκές  κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και του Κεφαλαίου, εφαρμόζονται πλήρως,  με αναστολή των προσλήψεων  και τις μειώσεις των αποδοχών μας . Ειδικά στο κλάδο μας η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τραγική. Το πρόβλημα με το προσωπικό είναι εκρηκτικό. Έχουμε μείωση προσωπικού, εντατικοποίηση στην εργασία, ιδιαίτερα σε ευαίσθητους τομείς κοινωνικών υπηρεσιών, όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθαριότητα και αποκομιδή απορριμμάτων. Καταργείται η σταθερή μόνιμη εργασία και αντικαθίσταται με προσωρινούς εργαζόμενους από τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας, αλλεπάλληλες συμβάσεις με ημερομηνία λήξης.  Οι 167 καθαρίστριες των σχολικών κτιρίων εξακολουθούν να βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας, αφού δεν ξέρουν αν κάθε χρόνο θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, ενώ ο μισθός τους ανέρχεται σε 200 με 300 ευρώ.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, κατατέθηκε και επισπεύδεται η συζήτηση και η ψήφιση στην Βουλή, του νέου κρατικού προϋπολογισμού, που κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση, μείωση σε μισθούς και συντάξεις, αυξάνει τις εισφορές για την κοινωνική ασφάλιση, μειώνει τις δαπάνες για την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια. Όσο   μεγαλώνει  η  φορολεηλασία για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά τόσο περισσότεροι είναι και  οι  πόροι που αφαιρούνται από την χρηματοδότηση των  Δήμων και των Περιφερειών και κατευθύνονται στις ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων και των δανειστών .
     Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους!
Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη "διαπραγμάτευση", ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις. Δεν θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις αλλά θα αφαιρούν και άλλα.
Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο!
Οργάνωση παντού να 'ρθουν τα πάνω - κάτω!
Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο να  κάνει δική του υπόθεση, την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης.
Δεν μας μένει άλλος  δρόμος  να βαδίσουμε παρά ο δρόμος του αγώνα,   απαιτώντας τα δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας, τον 21ο αιώνα και τις ανάγκες μας!
Χωρίς εμάς κανένα αμαξοστάσιο, κανένα γραφείο καμία υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργήσει!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:00Π.Μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Πάτρα, 3-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας