4/8/16

ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ Σ.Σ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

       Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Συνεδρίασε χθες 2/8/2016 το Συνδικάτο Ο.Τ.Α Νομού Αχαΐας   και συζήτησε το κάλεσμα Ομοσπονδιών κι Εργατικών Κέντρων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αποφασίσαμε να συνυπογράψουμε το κάλεσμα Ομοσπονδιών κι Εργατικών Κέντρων για τις Σ.Σ.Ε.
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας  απευθύνει κάλεσμα για μέτωπο  αγώνα σε όλα τα σωματεία του Δήμου Πάτρας, αλλά και των γύρω Δήμων του νομού μας . Παίρνουμε την πρωτοβουλία να ανοίξει η συζήτηση σε όλα τα σωματεία του κλάδου στα Δ.Σ. με Γενικές Συνελεύσεις, με συσκέψεις στους χώρους δουλειάς, να παρθούν πρωτοβουλίες από τα σωματεία, για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Οι απώλειες μας είναι μεγάλες. Συνυπολογίζοντας όλους τους παράγοντες, μπορούμε να εκτιμήσουμε πως οι συνολικές απώλειες στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων φθάνουν ή και προσεγγίζουν το 50% την περίοδο της κρίσης. Η νομοθέτηση του κόφτη και το νέο κύμα φορολεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος, αμέσως μετά την «ταφόπλακα» στην κοινωνική ασφάλιση, αποδεικνύει πως η επίθεση δεν έχει τέλος αν δεν τη σταματήσουμε εμείς. Την ίδια στιγμή που η εργατική-λαϊκή οικογένεια ματώνει καθημερινά, το κεφάλαιο απολαμβάνει νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές, παίρνει ζεστό χρήμα από το νέο αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η καπιταλιστική εργοδοσία επιδοτείται με εκατομμύρια, της χαρίζονται χρέη εκατομμυρίων που είναι το δικό μας αίμα, οι τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα, στις κοινωνικές παροχές.

Η «ανάπτυξη», που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ, εφοπλιστές και τραπεζίτες, θα ποτιστεί με το αίμα των παιδιών της εργατικής τάξης, που καταδικάζονται στην ανεργία, τη φθηνή εργασία και την δουλειά-λάστιχο! Η εργοδοσία τσακίζει ότι έχει απομείνει από ΣΣΕ και προωθεί νέες απαράδεκτες συμφωνίες με όχημα τις ενώσεις προσώπων. Ο ΣΕΒ ανοιχτά πλέον απαιτεί να καταργηθούν όλα τα επιδόματα (13ος – 14ος μισθός), να έρθει νέος νόμος που θα περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Όσο κι αν είναι δύσκολη η κατάσταση, πολλά μπορούν να γίνουν, αν αποφασίσουμε να δείξουμε την πραγματική δύναμή μας. Μπροστά στα αντιλαϊκά σχέδια που καταστρώνει η κυβέρνηση χρειάζεται να απαντήσουμε με το δικό μας  σχέδιο όχι μόνο για να αποκρούσουμε  τη νέα επίθεση, αλλά για να διεκδικήσουμε  τις τεράστιες απώλειες. Να σηκώσουμε την σημαία της ανάκτησης των απωλειών , της επαναφοράς των μισθολογικών –εργασιακών δικαιωμάτων μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΑΙ:

·                                 Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Επαναφορά μισθών στα επίπεδα του 2009.
·                                 Κατάργηση του ν. 4354/2015 (νέο μισθολόγιο) και ν. 4369/16 (αξιολόγηση).
·                                 Καμία σύνδεση μισθού με τη λεγόμενη αποδοτικότητα.
·                                 Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση , Υγεία –Πρόνοια για όλους.
·                                 Να καταργηθεί ο «νόμος λαιμητόμος».
·                                 Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, μαζικοί διορισμοί, κατάργηση κάθε μορφής  ελαστικής εργασίας.
·                                 Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων.
·                                 Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.

Η Διοίκηση του Συνδικάτου

Πάτρα, 04/08-16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας