15/12/15

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΑΧΑЇΑΣ
«Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Διεύθυνση: Καραϊσκάκη 162, Πάτρα
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6944656531, 2613-015765


Δελτίο τύπου


Το Συνδικάτο ΟΤΑ νομού Αχαΐας, μαζί με την Επιτροπή Αγώνα των εργαζομενων  στα 5μηνα, στα πλαίσια της 3ωρης στάσης εργασίας (σήμερα 15-12) προχώρησαν σε συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου.
Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «κοινωφελούς εργασίας» (5μηνο) σταδιακά λήγει αυτές τις μέρες και οι εργαζόμενοι θα βρεθούν ξανά μπροστά στον εφιάλτη της ανεργίας και οι υπηρεσίες των δήμων θα αρχίσουν πάλι να υπολειτουργούν, αφού εδώ και πολλά χρόνια οι κυβερνήσεις με τις εντολές της Ε.Ε  έχουν απαγορεύσει με  νόμο τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Το συνδικάτο και η Επιτροπή Αγώνα των εργαζόμενων, έθεσαν στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης το αίτημα και την ανάγκη, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Ζήτησαν ακόμη  να ξεπεράσει η κυβέρνηση τα ΄΄λεγόμενα΄΄  «νομικοτεχνικά κολλήματα» όπως έγινε πριν από λίγες μέρες, και η κυβέρνηση έφερε τροποποίηση που όλες οι συμβάσεις στην καθαριότητα στους ΟΤΑ -ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ παρατείνονται για ένα χρόνο. Αυτό αποδεικνύει ότι με μια πολιτική απόφαση μπορεί να λυθεί και το θέμα στα 5μηνα.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης αφού αρχικά μας είπε ότι δεν είναι αυτός «υπεύθυνος»  στη συνέχεια και μετά από τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων επικοινώνησε με τον Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας. Μας μετέφερε ότι το υπουργείο γνωρίζει το θέμα , ότι δεν προβλέπεται παράταση του προγράμματος και θα βγάλει ανακοίνωση το υπουργείο να  ενημερώσει για τις αποφάσεις  που θα πάρει....

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Γνωρίζουμε ότι απέναντι μας έχουμε μια κυβέρνηση που υλοποιεί την αντιλαϊκή -αντεργατική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μοναδικό της στόχο την ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών αλλά και του μεγάλου κεφαλαίου.

Καλούμε, όλοι οι εργαζόμενοι των δήμων μόνιμοι - συμβασιούχοι - αορίστου χρόνου, να  συμπορευτούμε να πούμε όχι στα προγράμματα της φτώχιας και της μιζέριας! Δεν αποδεχόμαστε να ζήσουμε σε ένα μέλλον που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς, μέσα στη φτώχια και στην ανεργία. Δεν αποδεχόμαστε να ζήσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας με τα ψίχουλα που μας πετάνε απαιτούμε κανένας εργαζόμενος να μην έχει μισθό κάτω από τα 751 ευρώ, κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας.

Καλούμε  σήμερα τους  εργαζόμενους  στα 5μηνα να πάρουν μαζικά μέρος στο σημερινό  συλλαλητήριο για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους μόνιμους , συμβασιούχους στους ΟΤΑ ,στο συλλαλητηριο που καλεί το ΠΑ.ΜΕ  σήμερα 15-12, στις 6:30 μ.μ στην πλατεία Γεωργίου

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την απαράδεκτη διαδικασία του «κατεπείγοντος», ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ, των δανειστών και της ντόπιας πλουτοκρατίας, φέρνει στη Βουλή τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων. Μέσα σε αυτά είναι το "νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων", που θα έχει ισχύ από την 1/1/2016, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, η παράδοση των κόκκινων δανείων στα κοράκια των χρηματαγορών.


Όλοι οι εργαζόμενοι στους δήμους να έχουν ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,
να πούμε όχι στα προγράμματα της φτώχιας και της μιζέριας.


H Διοίκηση του Συνδικάτου

Πάτρα, 15/12/15




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας