25/10/14



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                     

Το Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Αχαΐας καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, στη δίωρη στάση εργασίας  8:30- 10:30 π.μ. και στη συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια.
Η κυβέρνηση προχώρησε στον λεγόμενο επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων των εργαζομένων ΙΔΑΧ σε μια σειρά από Δήμους, εφαρμόζοντας τον ν. 4250/14, με τις μετέπειτα τροποποιήσεις του. Η μετατροπή των συμβάσεων που έγινε ύστερα από τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, θεσμό που κατά τα άλλα οι κυβερνήσεις διαχρονικά τον προβάλλουν ως «απόλυτα αξιόπιστο» και «αξιοκρατικό». Υποχρεώνει τώρα η κυβέρνηση τους εργαζόμενους να δίνουν εξηγήσεις για μια διαδικασία που έλαβε χώρα με ευθύνη του θεσμού αυτού πριν από 10 χρόνια.
Είναι πλαστό το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι «ενδιαφέρεται να χτυπήσει τις παρανομίες και τα "πλαστά" δικαιολογητικά». Ο λεγόμενος επανέλεγχος των συμβάσεων των ΙΔΑΧ δεν έχει καμιά σχέση με τα πλαστά πτυχία κλπ. Θέλουν να χτυπήσουν το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, να γεμίσουν τη δεξαμενή των απολύσεων, «να μικρύνουν», το κράτος, να απαξιώσουν και να διαλύσουν δημόσιες υπηρεσίες, για να προωθήσουν πιο εύκολα τις ιδιωτικοποιήσεις τομέων, που  εποφθαλμιούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Ο εισαγγελέας Πατρών καλεί το Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, να δώσει εξηγήσεις  την Πέμπτη 30 Οκτώβρη, επειδή αρνήθηκε να στείλει στοιχεία για τον επανέλεγχο των συμβάσεων, επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις αντιλαϊκές υποδείξεις της κυβέρνησης. Καλέστηκαν επίσης να δώσουν εξηγήσεις και διοικητικά στελέχη του Δήμου.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλο τον Πατραϊκό λαό, στη συγκέντρωση την Πέμπτη 30 Οκτώβρη, έξω από τα δικαστήρια στις 8:30 το πρωί.
Καλούμε όλα τα σωματεία του δήμου να πάρουν ανάλογες αποφάσεις για στάση εργασίας και συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια.

Τώρα χωρίς καμιά καθυστέρηση να συγκροτήσουμε Επιτροπή Αγώνα ΙΔΑΧ.

Συνεχίζουμε τον Αγώνα αταλάντευτα, μαζικά δυναμικά μέχρι να δικαιωθούμε!
Κανένας επανέλεγχος των συμβάσεων ΙΔΑΧ, καμιά απόλυση!

                                         
       25 Οκτώβρη 2014                                          
 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας