19/2/14

Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παράσταση διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση στην πληρωμή δεδουλευμένων στον ΟΑΕΔ



Συνάδελφοι, συναδελφισες, 

Το Συνδικάτο των Ο.Τ.Α νομού Αχαΐας,  πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση με την Διευθύντρια του ΟΑΕΔ . Το Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την κοροϊδία που γίνεται σε βάρος τους με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ στην κοινωφελή εργασία αφού συνεχίζουν να καθυστερούν την πληρωμή των εργαζομένων. Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους προέρχονται από μακροχρόνια ανεργία και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν εργάζεται κανένα μέλος της οικογένειας τους, με αποτέλεσμα  η κατάσταση τους να  είναι τόσο απελπιστική που ούτε τα χρήματα για  να πάρουν γάλα για τα παιδιά τους δεν έχουν.
Διαπιστώθηκε ότι ο Δήμος έστειλε στον ΟΑΕΔ τις καταστάσεις εργαζομένων για την πληρωμή των εργαζομένων στο πρόγραμμα ( κοινωφελή εργασία 1 & κοινωφελή εργασία 2) στις 13-2-14 και δόθηκαν οι καταστάσεις στον αρμόδιο υπάλληλο.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Διευθύντριας, η κοινωφελή εργασία 1 θα πληρωθεί εντός των προσεχών ημερών.  Το πρόγραμμα 2 θα πληρωθεί για πρώτη φορά και θα υπάρξει καθυστέρηση για να ελεγχθούν οι καταστάσεις.

Από την αντιπροσωπεία ετέθη για άλλη μια φορά το θέμα  της υγιεινής και ασφάλειας, της χορήγησης των ατομικών ειδών προστασίας, την χορήγηση 1ος λίτρου γάλακτος ημερησίως,  που ρητά προβλέπεται από τον νόμο για τους εργαζόμενους στην κοινωφελή εργασία. Η απάντηση ήταν ότι , έχει δρομολογηθεί το θέμα και θα χορηγηθούν μέσα ατομικής προστασίας και το γάλα σε όλους τους δικαιούχους .
Με τον αγώνα μας την επιμονή μας, με την οργανωμένη δράση μπορούμε να φρενάρουμε την αντεργατική λαίλαπα Δημάρχων, εργοδοτών, κυβέρνησης και Ε.Ε σε βάρος όλων των εργαζομένων.

 Οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία είναι εργαζόμενοι  και όχι «ωφελούμενοι» όπως τους αποκαλεί η διεύθυνση του ΟΑΕΔ και του Δήμου.
Στηριζόμαστε στο σωματείο μας, οργανώνουμε τον αγώνα μας διεκδικούμε ότι μας ανήκει. 

  • Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους  και η πληρωμή τους να γίνεται σταθερά κάθε μήνα.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα 
  • Να μην καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας 


Πάτρα 19-2-14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας