13/12/13

Δημόσιο και δωρεάν σύστημα-κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία-πρόνοια.ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/12/13 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ.


ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ.


 Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

 Το κλαδικό συνδικάτο εργαζομένων ΟΤΑ νομού Αχαΐας καλεί όλους τους εργαζόμενους των ΟΤΑ στον νομό μας να συμμετέχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα σωματεία στο χώρο της υγείας στα  νοσοκομεία της  περιοχή μας την Τρίτη 18-12-13. Πρέπει να βάλουμε φρένο, να εμποδίσουμε τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης στον χώρο της υγείας. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη των μονοπωλίων που βλέπουν τους εργαζόμενους μόνο και μόνο σαν «πελάτες – ασθενείς & εμπόρευμα». 

Ετοιμάζουν συγχωνεύσεις εις και διαθεσιμότητας σε νοσοκομεία στην περιφέρεια μονάδες του ΕΟΠΥΥ και τα Κέντρα Υγείας Πανελλαδικά. Στην περιοχή μας δρομολογούν την συρρίκνωση και το κλείσιμο του Νοσοκομείου ΘΩΡΑΚΟΣ, ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και θα ακολουθήσουν και άλλα νοσοκομεία με συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και κέντρων υγείας. Είναι γνωστό ότι ιδιαίτερα τα νοσοκομεία στην Πάτρα όπως το ΠΓΝΠ Ρίου, ο Αγ. Ανδρέας , το Νοσημάτων Θώρακος, το Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων  καλύπτουν τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας.

Η σημερινή άθλια κατάσταση στην Υγεία – Πρόνοια είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων  και της Ε.Ε. που θεωρεί την  υγειονομική περίθαλψη των εργαζομένων και του λαού «ως κόστος» για το κεφάλαιο και το κράτος  του , που εμποδίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Στον νέο κρατικό προϋπολογισμό για το 2014 μειώνουν την χρηματοδότηση για τις μονάδες υγείας κατά 300 εκ. ευρώ. Θέλουν τις Δημόσιες μονάδες Υγείας να λειτουργούν ως επιχειρήσεις Α.Ε. με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα του λαού.

Δεν θα δεχτούμε καμία περικοπή από την  Δημοτική Αρχή σε βάρος της υγείας των εργαζομένων, στην Υγιεινή και Ασφάλεια, τα μέσα ατομικής προστασίας, που μειώνουν τον κίνδυνο των επαγγελματικών ασθενειών και των εργατικών ατυχημάτων. Είναι κατακτήσεις χρόνων που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες από τους εργαζόμενους.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ.

Είμαστε η πλειοψηφία που παράγουμε τον πλούτο. Έχουμε την δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους , η αποδέσμευση από την Ε.Ε, η μετατροπή των μεγάλων επιχειρήσεων, δημοσίων οργανισμών, ορυκτού πλούτου σε λαϊκή περιουσία.

·              Απαιτούμε καμία συγχώνευση η κατάργηση κλινικής, η ολόκληρης μονάδας υγείας πρόνοιας.
·              Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημοσίων μονάδων υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων.
·              Να καταργηθούν οι πληρωμές από τους ασθενείς.
·              Δημόσιο και δωρεάν σύστημα-κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία-πρόνοια.
·              Εδώ και τώρα το κράτος να καλύψει 100% όλες τις απώλειες των δημοσίων νοσοκομείων από το «κούρεμα».
·              Δωρεάν περίθαλψη όλων των ανέργων.
·              Να χορηγηθεί σε όλους τους ανασφάλιστους, τους ανέργους βιβλιάριο υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πλήρη και δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
·              Καμία κινητικότητα – διαθεσιμότητα – απόλυση.
·              Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
                                                                       Η ΔΙΟΙΚΗΣΗΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας