22/5/13
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Συνάδελφοι, Συναδέλφισες,

Το Δ.Σ. του Συνδικάτου Ο.Τ.Α Νομού Αχαΐας σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 20-5-13, αποφάσισε να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που οργανώνει η Κοινωνική Συμμαχία, Π.Α.ΜΕ – ΠΑΣ.ΕΒΕ – ΜΑΣ – Ο.Γ.Ε – ΠΑ.ΣΥ  την Πέμπτη 23 Μάη για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την κοινωνική ασφάλιση. Το χτύπημα των Σ.Σ.Ε. έχει τεράστιες επιπτώσεις στην κοινωνική ασφάλιση, όχι μόνο στην σύνταξη αλλά και στα προβλήματα υγείας , ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, κοινωνικές παροχές, την υγιεινή κ την ασφάλεια.
     Οι περικοπές των τελευταίων ετών στις συντάξεις της κοινωνικής ασφάλισης, στην υγεία έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους τους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους συνταξιούχους. Η καταλήστευση των αποθεματικών όλων των ασφαλιστικών ταμείων από όλες τις κυβερνήσεις για δεκαετίες καθώς και  των τελευταίων χρόνων της καπιταλιστικής κρίσης με τα κουρέματα κτλ. έχουν αφήσει τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης άδεια.
     Τεράστια είναι τα προβλήματα που προκύπτουν και επιβαρύνουν την κοινωνική ασφάλιση και έχουν την αντανάκλαση τους στην επίσημη και ανεπίσημη ανεργία την αδήλωτη ή ανασφάλιστη εργασία, τις χαριστικές ρυθμίσεις προς τους μεγαλοεργοδότες, τους ανύπαρκτους ελέγχους. Την υποχρηματοδότηση από το κράτος, αλλά και το κλείσιμο χιλιάδων μικρών ή και μεγαλύτερων επιχειρήσεων.
     Η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη. Ο κίνδυνος νέων μειώσεων στις συντάξεις,  στην υγεία, στις κοινωνικές παροχές είναι άμεσος, αλλά και η στάση πληρωμών είναι πιθανή. Σε όλα τα ταμεία η μείωση των εσόδων είναι τεράστια και για ορισμένα ταμεία όπως ο ΟΑΕΕ μπαίνει ζήτημα στάσης πληρωμών. Το πρόβλημα δεν είναι λογιστικό πρόκειται για την εφαρμογή συνειδητών πολιτικών που εκπορεύονται από τις ανάγκες του κεφαλαίου και έχουν στόχο να καταργήσουν το κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης με συντάξεις πείνας τον 350 ευρώ  και την παράδοση της ασφάλισης στους ιδιώτες.

Αν δεν τους σταματήσουμε, η σύγχρονη δουλεία θα γίνει πραγματικότητα!                

Συνάδελφοι,

Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά, στις συγκεντρώσεις  – πορείες που θα γίνουν στην Πάτρα μαζί με το συνδικάτο  και τις δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας Π.Α.ΜΕ – ΠΑΣ.ΕΒΕ – ΜΑΣ – Ο.Γ.Ε – ΠΑ.ΣΥ  την Πέμπτη 23 Μάη, 7μ.μ. Το Συνδικάτο των Εργαζομένων στους Ο.ΤΑ. νομού Αχαΐας θα συμμετέχει στην συγκέντρωση της πλ. Ελευθερίας, (Προσφυγικά).


                                        
Η Διοίκηση του Συνδικάτου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας