29/4/13

Όλοι αύριο Μ. Τρίτη 30-4-13 στις 11 το πρωί στην Περειφέρεια στον (ΚΡΟΝΟ)

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (Μ. Κ. Ο) ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
Όλοι αύριο Μ. Τρίτη 30-4-13 στις 11 το πρωί δινουμε μαζικα το παρόν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της αποκεντρωμένης διοίκησης στην Περειφέρεια στον (ΚΡΟΝΟ). 

Συνάδελφοι, συναδελφισες, 
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στο πρόγραμμα Μ.Κ.Ο του Δήμου της Πάτρας, μαζί με το Συνδικάτο των Ο.Τ.Α νομού Αχαΐας, την Δευτέρα 29-4-13 στις 11 π.μ. πραγματοποίησε μαζική συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο. Στην συνέχεια προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση με την Δημοτική Αρχή Πάτρας. Το Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την κοροϊδία που γίνεται σε βάρος τους με τα προγράμματα των Μ.Κ.Ο που υλοποιει η Γ.Σ.Ε.Ε, που μειώνουν δήθεν την ανεργία, και δίνουν «μια ανάσα» στους μακροχρόνια άνεργους και τις οικογένειές τους, ενώ την ίδια στιγμή τα δουλεμπορικά γραφεία που χειρίζονται αυτά τα προγράμματα γεμίζουν τις τσέπες τους και θησαυρίζουν αφού εισπράττουν 5 ευρώ για κάθε εργαζόμενο. Όλοι αυτοί που εμπλέκονται και υλοποιούν αυτά τα προγράμματα το μόνο που θέλουν είναι να εξασφαλίσουν τζάμπα εργατικό δυναμικό για 8ωρη εργασία με 625 ευρώ, χωρίς άλλα εργασιακά δικαιώματα ( άδειες, επιδόματα, κ.α.) ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει. Τα Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι ζήτησαν από την Δημοτική αρχή, να παραταθεί η εργασιακή σχέση των εργαζομένων με τον Δήμο για να μπορέσουν τουλάχιστον να αποκτήσουν δικαίωμα στο πενιχρό επίδομα ανεργίας αφού δεν έχουν άλλους πόρους, προκειμένου να πάνε στο σπίτι τους , στα παιδιά τους ένα μπουκάλι γάλα και ψωμί. Η απάντηση του Αντιδημάρχου ήταν ότι συμπαραστέκεται, συμπάσχει, αλλά σέβεται τον νόμο. Ο νόμος του δένει τα χέρια και δεν μπορεί να τον παραβεί… Φάνηκε για άλλη μια φορά ότι ο δήμος της Πάτρας υλοποιεί κατά γράμμα την πολιτική της Ε.Ε. της Τρόικας και της συγκυβέρνησης Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ που θέλουν εργαζόμενους σύγχρονους δούλους. 
ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ. 
• ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 
• ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
• ΤΩΡΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 1000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 
• ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. 
• Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ. Η ΚΑΛΥΨΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ 100% ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ. 
• ΜΕΙΩΣΗ 50% ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΑΓΑΘΩΝ, ΟΠΩΣ ΝΕΡΟΥ, ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ. 
• ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ, ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ. 
• ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΠΑΚΕΤΟΥ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ.
• ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ 
• ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10 Π.Μ. 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ. (ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΙΝΔΟΥ ΣΤΙΣ 9.30 Π.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας