25/1/13



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Κλαδικό Συνδικάτο εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Αχαΐας  καταγγέλλει την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.
 Η ποινικοποίηση των αγώνων και η προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται, πρέπει να συναντήσει την αποφασιστική και οργανωμένη αντίδραση του ταξικά προσανατολισμένου εργατικού κινήματος.
Η επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των απεργών, αποδεικνύει ότι δικαιοσύνη για την κυβέρνηση και για το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα είναι να χτυπάει την όποια κινητοποίηση και αγώνα των εργαζομένων για τα δίκαια αιτήματά τους.
Επιδιώκει να κάμψει το φρόνημα των εργαζομένων που σηκώνουν το κεφάλι αρνούμενοι να κάνουν άλλες θυσίες για τα κέρδη και τα προνόμια των καπιταλιστών
.
      Τις ίδιες μεθόδους τις έχουν χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν στον κλάδο των ΟΤΑ (π.χ. καθαριότητα), στους ναυτεργάτες, στους απεργούς χαλυβουργούς  όπου επέλεξαν την ωμή επέμβαση των Μ.Α.Τ.
 Η συγκυβέρνηση θα αξιοποιήσει όλα τα όπλα του αστικού κράτους (νόμους, κατασταλτικούς μηχανισμούς, δικαιοσύνη, μέσα μαζικής ενημέρωσης), για να τσακίσει κάθε αντίσταση, να επιβάλλει την υποταγή στην πολιτική της που υπηρετεί τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλίων.
  Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μη φοβηθούν. Να αντισταθούν.
Αγώνας οργανωμένος, σχεδιασμένος για ρήξεις και ανατροπές, για να απαλλαγεί οριστικά ο λαός από το ζυγό των μονοπωλίων και τις δυνάμεις που τα υπηρετούν. 
·              Να ικανοποιηθούν τώρα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων! 
·              Να παρθεί τώρα πίσω η επίταξη!
·              Να φύγουν τα ΜΑΤ από το αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ.   

Πάτρα, 25/01/2013
Η διοίκηση του Συνδικάτου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας